Anot jo, dizaineris dabar – jau ne tik profesinės kompetencijos, o socialinės inžinerijos disciplina ir žmogaus, galinčio būti laisvu, kūrybišku, sąmoningu ir empatišku aplinkai apibūdinimas.

„Ne tik išradingas, sumanus, inovatyvus, bet ir socialiai atsakingas - štai kriterijai, kuriais remdamiesi atrinkome 73 lietuvių autorių ir gamintojų dizaino objektus, tikėdami, kad jie prisideda formuojant civilizacinį gerovės modelį, kuria racionalius, gyvybingus ir adekvačius ateities vystymosi scenarijus. Tarp jų vėl – ir žinomi vardai, ir sėkmingai debiutuojantys dizaineriai, ir netikėti kūrybiniai atradimai bei įstabios techninės naujovės“,- sako T. Kaltenis.

Leidinyje galima rasti visų žanrų ir rūšių dizaino pavyzdžių, praplečiančių dizaino sąvokos aprėptis – knygoje pristatomi kulinarinės kultūros ir net garsinių technologijų dizaino objektai.

„Prašėme dizainerių, studijų arba įmonių pateikti tik po vieną labiausiai pasisekusį projektą, suprasdami, kad intensyviai ir sėkmingai besidarbuojantys autoriai gali jų pademonstruoti net kelis. Tai džiugina, nes lietuviškos kilmės dizaino objektų upė sraunėja ir stiprėja“,- džiaugiasi T.Kaltenis.

Teminė platforma „Dizaino indeksas LT2013“ tampa reiškiniu, tikslingai ir plačiai pristatančiu lietuviško dizaino produktus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)