Spalvos interjere

Tyrimų institutas „Pantone Color“ išrinko pagrindinę 2015 m. spalvą, tai – raudonojo vyno spalva. Raudonai rusvas atspalvis turi įnešti į mūsų gyvenimą bei interjerą stabilumo ir harmonijos pojūtį.

Veikiausiai artimiausiu metu dizaineriai ir baldų gamintojai mums pateiks daugybę įdomų idėjų dekorui, apdailai ir baldams. Na, o raudonojo vyno spalva iš tiesų atrodo efektingai.


Tarp 2015 m. favoritų yra mėlyna spalva, nes ji gaivina ir ramina. Populiarūs visi mėlynos atspalviai – nuo dangaus žydrumo iki turkio spalvos, pereinančios į žalsvą. Galima dažyti mėlynai foną, o galima pažaisti, derinant mėlyną su kitomis spalvomis.

Kitos populiarios spalvos: oranžinė, smėlio, ochros, terakotos, alyvuogių žalsvumo. Pastarąją patariama naudoti virtuvės interjere.
Galima rinktis įvairių spalvų baldų audinius, užuolaidas, staltieses. Nebūtina perdažyti visų namų sienų.

2015 m. populiari ir pilka spalva, pasteliniai tonai, kurie tiks miegamajam ar nedidelei svetainei.

Interjero stiliai

Stiliaus reikšmė šiemet antraplanė. Toliau išlieka populiarus skandinaviškas ir Viduržemio jūros stilius. Patartina rinktis patogią eklektiką. Populiarėja ir sendinta elegancija (angl. Shabby Chic). Vis daugiau dėmesio skiriama medžiagų kokybei ir ekologiškumui.


Apdailos medžiagos

Populiariausios 2015 m. apdailos medžiagos – medis, varis, betonas.
Beje, apdailos medžiagų tendencijos tęsia 2014m. tendencijas – tai kelių medžiagų derinimas balduose. Dizaineriai derina net betoną ir medį. Galima pamatyti rašomąjį stalą, kurio pagrindas iš medžio, o viršus – iš betono. Patikėkite, tai neatrodo gremėzdiškai.

Rūpinimasis mus supančia aplinka skatina panaudoti daiktus daug kartų, suteikti seniems daiktams naują paskirtį.

Interjero sprendimai

Pirmoje vietoje vėl atsiduria praktiškumas ir funkcionalumas. Atkreipkite dėmesį į lentynas, jų yra praktiškai visur – sukabintos viena po kita arba eglute, kampu.
Lentynomis užpildoma bet kokia laisva erdvė. Į lentynas sudeda knygas, mažus suvenyrus, nuotraukas, batus, prieskonius ir daugelį kitų daiktų.

Madingos dekoro idėjos

Kad ir kaip keistai skambėtų, dekore atsiranda žirniukai, ir nebūtinai baltos ir juodos spalvos. Dideli, spalvoti, chaotiškai išsimėtę žirniukai gali būti tiek baldų apmušaluose, tiek tekstilėje.
Tarkime, jei vasarnamyje yra laiptai, dizaineriai siūlo nudažyti kiekvieną laiptelį skirtinga spalva. Galite nudažyti vaivorykštės spalvomis.
Kitas ypatumas – paveikslų, plakatų, nuotraukų ant sienų gausa. Dizaineriai siūlo nesibaiminti jų padauginti.

Naujos dizaino tendencijos – ne tik stiliaus ypatumai, bet ir funkcionalūs bei praktiški sprendimai, naujas požiūris į įprastus daiktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)