Dėkojame visiems aktyviai dalyvavusiems konkurso I-ame etape, laimėti 3D svetainės interjero projektą. „Habitas“ dizainerės išrinko laimėtoją, jai pateiktas pokyčių pasiūlymas, kurį skelbiame. Visus pakviesime dalyvauti kitame konkurse, kur bus galima laimėti kitos namų zonos 3D projektą!

Konkurso I etapo nugalėtoja - Jurgitos iš Kauno, kuri norėjo padaryti savo vyrui staigmeną, svetainė.

Jurgita pasakojo apie ją: „šiame svetainės - virtuvės bendrame kambaryje šiuo metu gyvename trise: aš, vyras ir sūnus. Su šeima neseniai įsikėlėme į šį naujos statybos butą. Kaip ir daugelis jaunų šeimų, norėdami turėti savo būstą ėmėme iš banko paskolą, tad nespėjome dar kaip dera buto įsirengti. Tačiau po truputį abu su vyru galvojam, kaip ką sudėlioti savo svetainėje, kad ji virstų miela erdve mūsų šeimai. Bet niekaip su vyru nerandame galutinio mūsų norimos svetainės vaizdo“.

Dizainerių Lauros Vanagaitytės ir Irenos Jankus komentaras:

Jurgitą atsirinkome neatsitiktinai, mus sužavėjo jos nuoširdus laiškas ir troškimas padaryti staigmeną savo vyrui, kuris, kaip supratome, stengiasi įrengti namus savo rankomis, todėl nuoširdžiai ėmėmės šio darbo. Projektą pradėjome nuo nedidelės rekonstrukcijos.

Siekdamos sukurti funkcionalią ir estetišką gyvenamąją erdvę pirmiausiai šiek tiek pakoregavome sienas, apjungėme mažąjį kambarėlį su bendra erdve ir suformavome naujas durų angas į vaiko bei pagalbinį kambarius.

Tokiu būdu „išgelbėjome“ patalpą nuo trijų vienoje eilėje išsidėsčiusių durų ir gana efektingai praplėtėme svetainės erdvę, kurioje puikiai išsidėstė visos reikalingos patogiam gyvenimui zonos – virtuvės, valgomojo, svetainės ir darbo.

Tam, kad darbo zonoje ir prieškambaryje būtų daugiau natūralios šviesos, viršutinę vaiko kambario sienos dalį įstiklinome. Išlaidos tokiai rekonstrukcijai tikrai nėra didelės, o naudos daug, nes vargu ar tamsus kambarėlis be lango už uždarų durų būtų daugiau naudojamas, nei atvira erdvė, kurioje gali atsirasti sieninė spinta iš atvirų ir uždarų lentynų bei darbo stalas.

Dar vienas privalumas – perkėlus pagalbinio kambarėlio duris, atsirado vietos talpiai drabužinei su veidrodinėmis durimis prieškambaryje.

Prioritetas - minimalistinis stilius

Atsižvelgiant į šeimininkės prioritetą minimalistiniam stiliui, stengėmės išlaikyti santūrias linijas ir minimalų dekorą, todėl pasirinkome šviesų, beveik baltą koloritą, kuriame kontrastingai išryškėja pilki, gelsvi atspalviai ir kelių medžio rūšių tekstūros.

Medis suteikia jaukumo ir šilumos, o blizgūs baldų fasadai, beveik susiliejantys su sienų spalva, šviesaus ąžuolo grindys ir baltos durys dar labiau sustiprina šviesos ir erdvės įspūdį. Virtuvės darbinėje zonoje sieną išklojome blizgiomis keramikinėmis plytelėmis, kurios harmoningai susilieja su blizgiais virtuvės baldų viršutinių spintelių fasadais ir suteikia virtuvei ypatingo lengvumo.

Lubos ir sienos dažomos ta pačia spalva, nes tokiu būdu vizualiai suminkštinami kampai ir patalpa atrodo jaukesnė, tuo tarpu gana aukštas lubas išryškinome tamsaus medžio balkiais.

Kurdamos šį interjerą daugiau dėmesio skyrėme erdvės funkcionalumui ir išplanavimui, akcentavome spalvas, medžiagas ir bendrą stilių, todėl nesistengėme per daug padaryti jį jaukų ir įvesti daugiau detalių, palikome tai padaryti patiems šeimininkams, manau, kad jiems bus smagu užpildyti lentynas knygomis , o stalelius papuošti gėlių vazomis ir kitais dekoro elementais, kurie interjero projektą ir paverčia tikrais namais.


Daugumą baldų ir šviestuvų, esančius vizualizacijoje galima įsigyti Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)