Įdomus kūrybinis procesas

Naujos statybos gyvenamajame name esančio buto plotas – 52,11 kvadratiniai metrai. Jame yra du kambariai (miegamasis ir darbo), atvira nedidelė virtuvės ir svetainės erdvė, koridorius bei vonia. Standartinis patalpų išdėstymas nesutrukdė sukurti išskirtinio, savito interjero. Individualumo ženklais tapo netradicinės spalvų dermės, įmantrūs augaliniai raštai. „Procesas buvo įdomus“, – apibendrina Renata Mockutė.

Kuriant šį interjerą įkvėpimo šaltiniu ir kartu iššūkiu tapo modernaus ir klasikinio stiliaus jungimas, jų išraiškos priemonių paieškos. Juos vienija elegancija. „Šių namų šeimininkai pageidavo, kad funkciniai sprendimai atitiktų jų poreikius. Esminius interjero bruožus ir pobūdį apibrėžėme drauge“, – paaiškina dizainerė.

Šiame bute kiekvienas stilius turi tam tikrus ženklus. Pavyzdžiui, klasika – tai profiliuotos grindjuostės, įsprūdinės spintų durys, bronzinės durų rankenos ir kai kurių baldų kojelės, miegamojo lovos galvūgalis, įmantrūs konsolės ir sofutės išraitymai. Modernus stilius – ryškūs spalviniai sprendimai, aiškiomis spalvomis dažytos durys ir grindjuostės, manieringi augaliniai raštai, modernus ir virtuvės baldų dizainas.

Gražus fono ir detalių derinys

Dizainerei Renatai Mockutei pavyko išlaikyti pusiausvyrą tarp neutralaus fono ir išraiškingų detalių. Dėl to interjeras atrodo vientisas, vyrauja harmonija. Dažytose lygiose sienų plokštumose gražiai išryškėja dvi tapetais išklijuotos sienos. Viena pasitinka vos įėjus, koridoriuje. Ją dengia tapetai su medžių kamienų atvaizdais, prie kitos sienos pastatyta puošni konsolė su veidrodžiu, greta pakabinti dekoratyvūs šviestuvai.

Pasak Renatos Mockutės, tai lyg interjero įžanga. Temą tęsia ryški siena greta durų į miegamąjį, ji išklijuota įmantrių augalinių raštų tapetais. Siena gerai matoma iš virtuvės ir svetainės. Šio elemento dekoratyvumą pabrėžia kontūrinis apšvietimas. Svetainės centre stovi apvalus valgomasis stalas su kėdėmis, virš jo pakabintas bronzinis šviestuvas.

Į akis nekrintantį foną kuria modernaus dizaino virtuvės baldai, sukomponuoti iš baltos ir melsvos spalvos segmentų. Kaip atsvara – ryški tamsiai raudona užuolaida (tokios pat spalvos ir kelių kėdžių gobelenas). Svetainės kampe pastatyta neutralių tonų sofutė, puošta drožiniais, priešais ją – specialiai šiam butui suprojektuotas televizoriaus baldas su bronzos spalvos kojelėmis.

Vyrauja panašūs tonai

Miegamajame nėra jokių nereikalingų daiktų. Jaukumo suteikia minkštas švelniai rožinis lovos galvūgalis su sagutėmis. Žvilgsnį traukia lengvas it plunksna šviestuvas. Šiuos elementus išryškina sodriai mėlyna spalva (tokia pačia kaip grindjuostės ir durys) nudažyta galinė siena, tamsaus tono užuolaidos. Balta spinta nišoje išsiskiria durelėmis su įsprūdais.

Į interjero visumą įsilieja darbo ir svečių kambarys. Jame vyrauja panašūs tonai (ryški melsva ir prislopinta rausva). Baldų nedaug, todėl nedidelis kambarys atrodo erdvus: darbo stalas, sofa-lova, nišoje įrengta drabužių spinta. Minkštumo suteikia tekstilės detalės: natūralaus kailio kilimėlis, drapiruotos užuolaidos, pledas ir pagalvėlės.

Vonios kambaryje už stiklo įrengtas dušas, yra pagalbinė spinta skalbyklei ir džiovyklei. Priešais duris pastatytas praustuvas, jis įtaisytas į specialų baldą su apvaliu veidrodžiu. Šiltą šviesą abipus veidrodžio skleidžia nedideli šviestuvai. Rusvų atspalvių plytelės tipiškos klasikiniam stiliui, jį papildo modernaus dizaino baldai ir santechnikos įrenginiai.