1. Saugo nuo pelėsiu ant vonios užuolaidos.

Nusipirkę vonios užuolaidą, nuplaukite sūriu vandeniu, tada ant jos niekada neatsiras pelėsių.

2. Sumažins niežėjimą po uodo įkandimo.

Kad mažiau niežėtų įkandus uodui, pamirkykite pirštą į vandenį, tada – į druską ir patrinkite spuogelius.

3. Nublizginsite varinius indus.

Druskas tiesiog stebuklingai nušveičia varinius indus. Sumaišykite druską, actą ir miltus (galite įlašinti citrinos sulčių) ir šveiskite šia košele varinius indus.

4. Nespragsės aliejus kaitinamoje keptuvėje.

Prieš dėdami į keptuvę mėsą ar žuvį, įberkite truputį druskos – tada aliejus nespragsės.

5. Degdamos žvakės neapibėgs.

Kelioms valandoms pamerkite žvakes į sūrų vandenį, paskui palikite išdžiūti. Pamatysite – žvakei degant, ji visiškai neapibėgs.

6. Panaikins nemalonų kvapą iš batų.

Kad iš batų išnyktų nemalonus kvapas, įdėkite į batų vidų maišelius su druska ir palikite kelioms valandoms. Arba galite įberti į batus druskos, pakratyti, o paskui išsiurbti druską.

7. Išvarysite skruzdėles.

Butelyje suplakite vandenį su druska (santykis 1 : 4). Šio sūraus vandens užpurkškite ten, kur matote skruzdėlių. Arba galite tiesiog paberti druskos.

8. Pagaminsite vaikams nekenksmingų, pigių dažų.

Iš paprasčiausių ingredientų galite pagaminti vaikams dažų. Dubenyje sumaišykite stiklinę miltų su stikline druskos, tada įpilkite stiklinę vandens ir įlašinkite kelis lašus maisto dažų.

9. Supjaustyti vaisiai neparuduos.

Kad supjaustyti vaisiai neparuduotų, sudėkite į dubenį su pasūdytu vandeniu.

10. Panaikins nuo rankų svogūnų kvapą.

Svogūnų, česnakų kvapas įsigeria į rankas. Kaip kvapą pašalinti? Sudrėkinkite rankas, patrinkite druska ir nusiplaukite.

11. Pasigaminkite natūralų oro gaiviklį.

Jums reikės stiklinės druskos, 20 – 30 lašų mėgstamo eterinio aliejaus arba rožių žiedlapių. Suberkite druską į kokį indą ar išskobtą apelsino puselę, įlašinkite eterinio aliejaus, įsmeikite rožių žiedlapių (ar norimų žolelių) ir džiaukite kvepiančiais namais.

12. Greitai užgesinsite ugnį virtuvėje.

Jei virtuvėje užsidegė taukai, užberkite druskos – tada į ugnį nepateks deguonies ir ji užges. Gaminant visada patartina po ranka turėti indelį su druska.

13. Nuvalysite lygintuvą.

Norėdami nuvalyti nešvarumus nuo lygintuvo, įjunkite lygintuvą, užberkite druskos ant rudo popieriaus ir braukite per jį karštu lygintuvu.

14. Neapšals langai.

Iš vidaus patrinkite langų stiklus kempine, sudrėkinta sūriu vandeniu, tada langai neapšals.

15. Išvalysite kriauklę.

Iš citrinos sulčių ir druskos pasidarykite košelę – ji puikiai nuvalys nerūdijančio metalo kriauklę ir kt. paviršius. Iš tiesų šis naminis valiklis šveičia kur kas geriau už cheminius valiklius.

16. Nesileiskite mulkinami restorane.

Jei restorane jums atnešė patiekalą, o jame radote plauką, paprašykite atnešti kitą patiekalą. Tik nepamirškite prieš atiduodami valgį padavėjui gausiai berti ant jo druskos – tada jums tikrai atneš kitą patiekalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)