Nors geidžiamiausia kiekvieno vaiko dovana dabar paprastai būna kokia nors technikos naujovė, ne visi galime sau tai leisti. Ir tikrai savo vaikus bei vieni kitus galime pradžiuginti nebrangiomis, praktiškomis ir originaliomis dovanomis. Štai keletas idėjų, kurios puikiai tiks net ir tiems, kurie turi viską.

Kreida / žymekliu rašoma lipni lenta – dovana visai šeimai

Jeigu Jūsų šeimos ar draugų ratas labai didelis, kiekvienam nupirkti dovaną gali būti prabanga. Vis dėlto ir šiuo atveju galima rasti išeitį. Jei šeimoje Kalėdų Senelis atneša bendrų dovanų, tai gali būti kreida / žymekliu rašoma lenta, kuria galės pasinaudoti kiekvienas šeimos narys.

Tėtis, ko nors nerasdamas šaldytuve, galės parašyti žinutę mamai, mama – šeimai skirti gražų dienos palinkėjimą arba tiesiog priminti, kad reikia pavalgyti. Galite išsikirpti įvairių aplikacijų ir jas klijuoti ant sienos, durų, šaldytuvo. Taip pat užklijuoti ant vaiko staliuko, ir jis galės piešti kreidelėmis tiesiog ant stalo. Tai puiki simbolinė dovana draugams.

Puodelis gali būti ir originali dovana

Pasirūpinę svarbiausiomis dovanomis, visada turėkite keletą papildomų, pavyzdžiui, saldainių dėžutę, sveriamos arbatos maišelį, žvakių... Šios dovanos pravers tuo atveju, jei netyčia pamirštumėte nupirkti dovaną kuriam nors žmogui ar sulauktumėte netikėtų svečių.

Visi mėgstame pasilepinti skania arbata ar kava, todėl puodelis ne visada gali atrodyti banali dovana. Namuose turėdami kreida rašomą puodelį, visada būsite pasiruošę tokiems netikėtumams. Užrašykite asmeninę žinutę ir draugai net neįtars, kad per šventinį šurmulį pamiršote jiems dovaną.

Tai žaisminga ir šmaikšti, tačiau kartu ir labai praktiška dovana mokytojams ar seneliams. Jie bus maloniai nustebinti. Dovanos padeda išsaugoti ir sustiprinti ryšius, o svarbiausia – jos nebūtinai turi būti brangios. Svarbu, kad būtų išrinktos ir dovanotos su meile.

Ne visi pliušiniai žaislai keliauja dulkėti lentynose

Tėvai mano, kad pliušiniai žaislai nueina į užmarštį. Šiuo metu „ant bangos“ elektroniniai žaislai, tačiau kai kurie vaikai jų netgi bijo. Mažieji jaučiasi saugiau, turėdami mielą ir švelnų draugą, kuris miega šalia, o ryte – net ir keliasi kartu. Nė vienas mažylis nelieka abejingas pirštinėms - lėlėms ar pirštukų žaisliukams.

Einate į svečius aplankyti draugų ir nežinote, ką padovanoti jų mažyliui? Atrodo, kad dabar vaikai turi viską... Net jei mažylis ir turi vieną pirštinę - lėlę, dar vienas draugas tikrai pravers. Juk lėlių teatre būna ne viena lėlė.

Žaidžiant su tokiais žaislais, ugdoma ne tik vaikų vaizduotė, kūrybiškumas, smulkioji motorika. Tai gali būti tarsi psichologinė pagalba, padedanti vaikui išreikšti savo emocijas, su jomis susipažinti. Vaikai, kalbėdami su žaisliuku, labiau atsiveria, ypač – jei su juo praleidžia daug laiko.

Stebuklingos nakties metu papuoštas kambarys

Dar nespėjote ar gal tik planuojate atnaujinti vaiko kambarį, norite paslėpti nedidelius trūkumus, tačiau stinga laiko ir lėšų tam padaryti? Sienų lipdukai – puiki išeitis ne tik atnaujinti kambarį, bet ir nudžiuginti vaiką. Kiekvienas turi mėgstamą savo personažą ar pasakų herojų.

Kartais mažieji tapatinasi su princesėmis, nori būti balerinomis ar futbolininkais. O gal mylimiausias Jūsų vaikučio personažas Mikė Pūkuotukas? O mėgstamiausia pasaka apie Snieguolę ir septynis nykštukus?

Visi šie pasakų personažai gali atsirasti Jūsų vaiko erdvėje – ant kambario sienos – vos per keletą minučių. O tai galima padaryti ir naktį. Lipdukai lengvai klijuojami. O ryte atsikėlęs vaikas ras papuoštą kambarį su jo mėgstamu pasakų herojumi.

Pasikeitus vaiko pomėgiams, lipduką lengvai nuklijuosite ir galėsite pakeisti nauju. Sienų lipdukas su laikrodžiu ne tik papuoš Jūsų vaiko kambarį, bet ir padės jam mokytis pažinti valandas.

Populiariausias 2014 metų žaislas mažiems ir dideliems

Ne tik technologijos valdo vaikus ir jaunimą! „Loom bands“ draugystės apyrankių pynimo manija nepalieka abejingų. Net 4 metų vaikai gali nusipinti apyrankę iš gumyčių. Tėvai džiaugiasi tokiu atradimu, nes šis užsiėmimas vaikus prikausto ilgam ir atitraukia nuo kompiuterio ar televizoriaus.

Nupintas apyrankes vaikai ne tik dovanoja vieni kitiems, bet ir pardavinėja. Jos būna spalvingos, ryškios, įspūdingo grožio, nes gumyčių pasirinkimas – nuo įprastų iki kvepiančių, šviečiančių tamsoje, saulėje keičiančių spalvą. Tai puikus lavinamasis žaidimas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!