Galite pakeisti tik kai kurias jos detales, o bet jei ryšitės perdažyti spinteles, vieną sieną išklijuoti tapetais ar margomis plytelėmis, rezultatas dar labiau nustebins.

Rausvai pilka spalva ir balti reljefiniai, nėrinius primenantys raštai tapo pagrindine dizainerės Vismantės Tubelytės sukurto virtuvės interjero idėja. Nors ši patalpa yra vos šešių kvadratinių metrų ploto ir be langų, atrodo labai jauki.

Tačiau pirmiausia projekto autorei teko pasukti galvą, kaip virtuvei rasti vietos. Užsakovė trijų kambarių bute pageidavo dar vieno miegamojo – jį įrengė buvusioje virtuvėje. Pasak dizainerės, maisto gaminimo zonai vietos atsirado panaikinus mažąjį vonios kambarį ir sumažinus didįjį.

Taip virtuvė atsidūrė pačiame buto centre. „Jai padidinti panaudojome greta esančio koridoriaus erdvę. Virtuvėje suprojektuota ūkinė spinta ir indauja. Šis sprendimas padėjo ir funkcionaliai praplėsti patalpą“, – aiškina interjero dizainerė.
Reikėjo atsižvelgti ir į tai, kad virtuvėje nėra nė vieno lango, todėl ji turėjo būti kuo šviesesnė. V. Tubelytė sienoms parinko baltą dangą (keramines dviejų rūšių plyteles), o baldams netikėtą, netradicinę pilkšvai rausvą. Stalviršiai taip pat balti, grindys – iš balinto ąžuolo. Šaldytuvas irgi rausvos spalvos.
Ne tik virtuvėje, bet ir visame bute juntama romantiška nuotaika. Ją kuria spalvų gama, gėlių motyvai (gėlėti miegamojo tapetai, subtilūs gėlių piešiniai ant baltų plytelių ties kaitlente).
Švelnus apšvietimas indaujos viduje ir po pakabinamomis spintelėmis, originalaus dizaino lubų šviestuvo skleidžiama šviesa dar labiau paryškina pavasariškai romantišką nuotaiką. Leng­vumo suteikia lakoniškos baldų formos. „Šios virtuvės interjeras spinduliuoja pavasarį, eleganciją, moteriškumą ir jautrumą“, – apibūdina V. Tubelytė.
Buto savininkė nedaug laiko praleidžia virtuvėje gamindama maistą, todėl šiai patalpai skirtas visai nedidelis plotas. Dizainerei pavyko sukurti ne tik funkcionalią, bet ir labai jaukią erdvę, tad šių namų šeimininkė kuo toliau, tuo dažniau mielai sukasi naujoje savo virtuvėje.

Tiesa, joje nebeužteko vietos stalui, tačiau tai ne bėda, nes erdvioje svetainėje greta virtuvės yra nedidelis valgomojo stalas – tereikia ten nusinešti padėklą su maistu. Kadangi tarp šių dviejų patalpų nėra durų, dėl to nekyla jokių nepatogumų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!