„Aplinka ir žmogus yra vienas kito dalis, o asmenybės, kaip ir kambario vidus, gali papasakoti labai daug. Kuriu interjerą tam, kad jį sušildyčiau, užbaigčiau ir paversčiau jaukia bei stilinga vieta, kurioje atsispindi jame gyvenančių žmonių individualumas, intelektas, pomėgiai ar statusas“, - pasakoja dizainerė.

J. Žilėnienė, kaip ir daugelis garsių mados dizainerių, savo stiliaus suvokimą ima taikyti ne tik drabužiams, bet ir vardinių papuošalų kolekcijoms, aksesuarams, būsto elementams ir baldams bei interjerams kurti. Pasaulio interjero istorijoje ryškius pėdsakus yra palikę tokių dizainerių kaip Veros Wong, Wolfgango Joopo, Dolce ir Gabbanos dueto, Salvatorės Ferragamo, Azzedine Alaios, Ines de la Fressange, Michelo Kleino, Christiano Lacroix, Thierry Muglerio, Chantal Thomas ir daugelio kitų unikalios dekoro idėjos.

Savo interjero idėjas Julija Žilėnienė pirmą kartą pristato „Domus galerijoje“, tapusioje namais jos žmogaus ir namų dekoro parodai „Šokoladas“. Kartu su partneriais – manufaktūra „AJ Šokoladas“, „Cognac boutique“, medžio skulptoriumi Ryčiu Zavecku ir „Swarovski“ fabriku Lietuvoje „Crystal creations“ bei „Fotos“ galerijos fotomeninke Lina Taukačikiene – surengtoje parodoje dizainerė pristato naują gyvenimo stilių, įkvėptą šokolado.

Šio tauraus saldumyno spalvos, kvapai, formos ir sukeliamos emocijos įkvėpė sukurti keturis įsivaizduojamų namų kambarius – buduarą, kabinetą, svetainę ir miegamąjį. Čia įkurdinti garsių prekių ženklų interjero elementai, iš kurių daugelį Lietuvoje išvystame pirmą kartą. „Šokolade“ pristatomi naujai atidarytų „Domantės“, „Ergolain“, „Lėjos“, „Liquid interjero studijos“, „Retroformos“, „Rotros“ ir kitų „Domus galerijos“ salonų eksponatai. Tai kambarių sienų ir grindų danga, baldai, šviestuvai, veidrodžiai ir kiti interjero aksesuarai, suderinti ne tik su J. Žilėnienės kūriniais iš parodos „Medis ir kristalai“, bet ir rinktiniais naujosios dizainerės 2005-2006 metų rudens-žiemos drabužių kolekcijos modeliais.

Naujoji rudens-žiemos kolekcija apie šokoladą „kalba“ ir spalvomis, ir faktūromis, ir aksesuarų forma. Be klasikinės juodos, vyrauja tamsaus, pieniško ir baltojo šokolado atspalviai, įvairių prieskonių ir kremų spalvos, aksomo puošnumas, atlaso šilkinis blizgesys. Drabužiai iš naujosios kolekcijos – daugiasluoksnių konstrukcijų, puošti kaspinais ir sagomis. Net kolekcijos papuošalai iš vengės medžio, inkrustuoti „Svarovski“ kristalais, imituoja šokoladinius saldainius.

„Šioje kolekcijoje viskas skirta šokolado keliamiems pojūčiams, emocijoms ir asociacijoms išreikšti: kiek yra šokolado prieskonių, tiek ir skirtingo charakterio kostiumų galima sukurti. Ta pati įvairovė vilioja kurti ir interjerus – šviesius ir tamsius, ryškius arba blankius“, - teigia J. Žilėnienė, naujosios parodos eksponatus vadinanti tiesiog „šokoladiniais“.

Dizainerės mintį perteikti asmenybės ir aplinkos dermę, į vieną visumą sustyguoti ir paties žmogaus, ir jo aplinkos aksesuarus, padeda atskleisti parodoje vienam vakarui įsikūrę gyvi personažai. J. Žilėnienės draugai ir pažįstami demonstruoja naujosios kolekcijos drabužius, tiesiog gyvendami „šokoladinėje“ aplinkoje.

Modelis Julija priima svečius su „AJ Šokolado“ skanėstais buduare, papuoštame detalėmis iš tikro šokolado, sukurtomis Algimanto Jablonsko manufaktūroje „AJ Šokoladas“. Ji pakviečia „žaisti“ su kitais personažais – žinomomis Lietuvos pramogų pasaulio asmenybėmis. Kabinete šokoladinių šachmatų partija suburia tik iš pažiūros rimtą būrelį – Daivą Tamošiūnaitę, Lauryną Šeškų, Ingą Bytautę ir Viktoriją Letkauskaitę.

Aistė Stonytė, Mindaugas Vosylius, Gražina Baikštytė, Eugenijus Kovalevskis, Agnė Martinaitienė, Jogaila Morkūnas, Renata Mikailionytė ir Jūratė Rekevičiūtė linksminasi prieskoniais dvelkiančioje ir jų spalvų įkvėptoje svetainėje. Tačiau, ko gero, didžiausia staigmena laukia į miegamąjį užsukusių parodos lankytojų – ten (tikrame ar suvaidintame?) meilės trikampyje jausmais žaidžia Mantas Bžeskas ir dvi žavios merginos – Erica Jennings bei Jolanta Svirnelytė.

Pasak J. Žilėnienės, tęsdama savo kaip drabužių dizainerės karjerą nuo šiol ji daug dėmesio skirs ir interjero dekorui. Susidomėjimas šia taikomosios dailės šaka paskatino Vilniaus senamiestyje įkurti tekstilės galeriją „Aukso avis“, kuri nuo 2004 metų grožio mėgėjams pristato tautinio identiteto šiuolaikinėje miesto kultūroje koncepciją. Vienintelė tokia šiuolaikinė galerija Lietuvoje traukia ne tik čia eksponuojamais, parduodamais ir kuriamais pagal užsakymą suvenyrais, dovanomis ir interjero detalėmis. Galerijos interjero dekoro autorė – pati jos steigėja Julija Žilėnienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją