Kaip šiems talentingiems sodininkams pavyksta užauginti tokias stulbinančias gėles? Štai keli patarimai, kurie leis ir jums tai padaryti.

1) Prieš sodindami rožę pirmiausia pagalvokite apie jai tinkamą vietą. Ar jai užteks erdvės ir šviesos, ar pakankamai geras dirvožemis toje vietoje? Dauguma rožių rūšių yra pakankamai tolerantiškos, tačiau vertėtų atlikti namų darbus apie konkrečią rūšį, kurią ketinate sodinti. Įįsitikinkite, kad išsirinkote jai pačią tinkamiausią vietą. Pradedantiesiems patariama rinktis angliškas rožes, nes jos pakankamai atsparios ligoms ir pakartotinai žydi.

2) Kai rožės krūmas dar jaunas, jam reikia labai daug vandens, kad suvešėtų. Daugelis sodininkų daro vieną klaidą – jie palaisto augalą labai lengvai, vadinasi, jo šaknys vandens negauna. Todėl rekomenduojama du kartus per savaitę palaistyti gausiai – tai leis šaknims įaugti giliai į dirvožemį ir pačios rožės puikiai suvešės.

3) Genėjimas yra keblus dalykas. Kai kurie gėlininkai vis dar laikosi senojo požiūrio ir pernelyg apgeni rožes, kas naujausioms jų veislėms ne itin patinka. O pasitaiko ir tokių sodininkų, kurie pernelyg nervingi, kad apskritai genėtų savo rožes! Jeigu nesate tikri, pasiklauskite vietos sodo centro specialistų arba paieškokite informacijos apie konkrečią rožių veislę internete, kad tiksliai žinotumėte, kiek nukirpti.

4) Amarai yra didžiausias rožes auginančių žmonių siaubas, tačiau nepatariama persistengti su pesticidais. Kur kas geriau būtų pagalvoti apie ilgalaikę perspektyvą ir žiūrėti į savo sodą kaip į vientisą ekosistemą. Tad turėtumėte pabandyti prisivilioti vabzdžius, pavyzdžiui, boružes (jos mielai maitinasi amarais), taip pat paukščius, kurie suvalgys boružes. Taip turėsite ilgalaikę apsaugą nuo jūsų rožes puolančių kenkėjų.

5) Dar vienas puikus amarų atsikratymo būdas – sumaišyti vieną dalį indų plovimo skysčio su dešimt dalių vandens, o paskui viską supilti į purškiamąjį indelį ir apipurkšti rožes. Tai vienas iš „bobučių patarimų“, kurie išties veiksmingi!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)