1. Įvairios paskirties valiklis

Nulupkite citriną, užpilkite ją 150 ml acto ir palikite per naktį. Ryte įpilkite 150 ml vandens. Ir viskas. Supilkite šį mišinį į buteliuką su purkštuku ir valykite šiuo valikliu viską, ką tik sugalvosite namuose, patariama brightside.me.

2. Pjaustymo lentai valyti

Pjaustymo lenta ilgai tarnaus, jei ją valysite citrinos puselę (kempinėlė) ir druska (šveitiklis). Nuvalę palikite pjaustymo lentą 10 – 15 min., paskui dar kartą pakartokite valymo ir šveitimo procedūrą.

3. Skalbinių baliklis

Kad skalbiniai būtų kuo baltesni, pamerkite juos į citrinos sulčių ir sodos tirpalą mažiausiai pusvalandžiui prieš skalbimą.

4. Manikiūras

Kad nagai būtų sveiki ir stiprūs, pamirkykite juos šiltoje vonelėje su keliais citrinos sulčių lašais.

5. Išbalins dėmeles ant veido

Citrinos sultys šviesina dėmeles, senatvines dėmes. Švelniai patrinkite citrinos riekele veidą.

6. Gerina virškinimą

Ryte tuščiu skrandžiu išgerkite šilto vandens su citrinos sultimis ir medumi – pagerės virškinimas, sustiprės imuninė sistema.

7. Rankoms plauti prieš valgant

Jei valgysite rankomis valgomą maistą, šalia lėkščių pastatykite mažus dubenėlius su citrinos sultimis rankoms nusiplauti.

8. Buitiniams prietaisams valyti

Išvalykite šaldytuvą kempinėle, pamirkyta į citrinos sultis, ir nemalonaus kvapo neliks nė užuominos. Įlašinkite citrinos sulčių į indaplovę, kai ji bus tuščia, ir įjunkite. Arba galima įlašinti citrinos sulčių į oro drėkintuvą.

9. Daigams auginti

Išspauskite iš citrinos sultis, išgremžkite minkštimą. Į puseles įberkite žemių ir suberkite sėklas. Paskui, kai išdygs daigeliai, sodinkite juos į žemę su visu puodu iš citrinos pusės.

11. Pašalins nemalonų kvapą iš batų

Nakčiai pridėkite į batus šviežiai pripjaustytų citrinos žievelių – jos puikiai sugers kvapą.

12. Improvizuotos žvakidės

Citrinos puselės gali tapti improvizuotomis žvakidėmis. Išimkite visą minkštimą, pripilkite į puseles tirpinto vaško ir įstatykite knatą. Arba galima įstatyti mažų žvakelių į citrinų puseles.

13. Pagerės sveikata

Citrinos sultys ir kepimo soda šarmina organizmą, gerina virškinimą, valo, reguliuoja blogojo cholesterolio lygį, valo kepenis, suteikia vitamino C dozę. Šaukštelį sodos ir pusės citrinos sultis sumaišykite su mineralinio vandens stikline ir gerkite ryte. Gerkite dvi savaites iš eilės, paskui darykite poros savaičių pertrauką, tada galite vėl pakartoti kursą.

14. Nerūdijančio plieno valiklis

Citrinos žievelė ir soda nepriekaištingai nublizgins nerūdijančio plieno indus ir įrankius.

15. Išims uogų dėmes

Renkant uogas išsitepa rankos. Citrinos sultys kuo puikiausiai išims visas dėmes – ne tik nuo rankų, bet ir iš drabužių. išplaukite drabužį šaltame vandenyje, tada kelias minutes pamirkykite citrinos sultyse.

16. Atbaidys vabzdžius

Kad į namus neprieitų skruzdėlių, patepkite citrinos sultimis langų rėmus ir slenksčius. Nuo uodų pasiginsite į citrinos puseles prismaigstę gvazdikėlių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)