1. Česnakas

Kai česnakas sudygsta, žali daigeliai yra per kartūs valgyti. Neišmeskite sudygusių česnakų – galite pamerkti galvutę į stiklinę su vandenių ir auginti česnakų laiškus. Jie kur kas švelnesnio skonio nei česnako skiltelės, puikiai tiks salotoms, makaronų patiekalams.

2. Morkų lapai

Įprastai morkų galiukus nupjauname ir išmetame, o juos galima pamerkti į indą su vandeniu. Pastatykite indą ant palangės ir labai greitai turėsite morkų lapų, kurių galima įpjaustyti į salotas, patiekti kaip garnyrą.

3. Bazilikas

Pamerkite kelias baziliko šakeles į stiklinę su vandeniu ir pastatykite saulėje. Kai šakelės išleis šaknis, galėsite pasodinti į vazonėlį – ir vėl turėsite bazilikų.

4. Svogūnų laiškai

Svogūnų laiškai užauga vos per penkias dienas iš pamerktų svogūnų galvučių. Nupjaukite dalį svogūno galvutės, pamerkite į stiklinę su vandeniu ir greitai vėl turėsite svogūnų laiškų.

5. Romaninės salotos

Salotų gūžės pagrindą pamerkite į indą su vandeniu ir pastatykite ant palangės. Maždaug po dviejų savaičių pasirodys nauji lapeliai, po 3 – 4 savaičių turėsite salotų.

6. Kininis kopūstas

Kaip ir romanines salotas, kininį kopūstą galima atauginti, pamerkus gūžės pagrindą į indą su vandeniu ir pastačius gerai apšviestoje vietoje. Po savaitės ar dviejų galėsite persodinti į vazoną.

7. Svogūnai

Nupjaukite svogūno galvutės dalį su šaknimis ir pasodinkite į vazonėlį su žemėmis. Greitai turėsite svogūnų laiškų arba galite palaukti, kol galvutė visiškai užaugs.

8. Imbieras

Imbiero šaknis irgi galima sodinti tiesiai į žemes, tik augimas bus kur kas ilgesnis nei svogūnų. Jie sudygsta tik po kelių mėnesių, o užauga po 8 – 10 mėnesių.

9. Pievagrybiai

Susodinkite stiebelius į žemę ar kavos tirščius, gausiai laistykite. Naktį turėtų būti vėsu. Po kelių savaičių pasirodys galvutės arba šaknys.

10. Kalendra

Jei pamerksite kalendros šakeles į vandenį, jos išleis šaknis. Kai šaknys bus pakankamai ilgos, pasodinkite į vazonėlį. Po kelių savaičių jos sužels, o po kelių mėnesių turėsite kalendros krūmelį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)