1. Česnakas
Kai česnakas sudygsta, žali daigeliai yra per kartūs valgyti. Neišmeskite sudygusių česnakų – galite pamerkti galvutę į stiklinę su vandenių ir auginti česnakų laiškus. Jie kur kas švelnesnio skonio nei česnako skiltelės, puikiai tiks salotoms, makaronų patiekalams.
2. Morkų lapai
3. Bazilikas
Pamerkite kelias baziliko šakeles į stiklinę su vandeniu ir pastatykite saulėje. Kai šakelės išleis šaknis, galėsite pasodinti į vazonėlį – ir vėl turėsite bazilikų.
4. Svogūnų laiškai
Svogūnų laiškai užauga vos per penkias dienas iš pamerktų svogūnų galvučių. Nupjaukite dalį svogūno galvutės, pamerkite į stiklinę su vandeniu ir greitai vėl turėsite svogūnų laiškų.
5. Romaninės salotos
Salotų gūžės pagrindą pamerkite į indą su vandeniu ir pastatykite ant palangės. Maždaug po dviejų savaičių pasirodys nauji lapeliai, po 3 – 4 savaičių turėsite salotų.
6. Kininis kopūstas
Kaip ir romanines salotas, kininį kopūstą galima atauginti, pamerkus gūžės pagrindą į indą su vandeniu ir pastačius gerai apšviestoje vietoje. Po savaitės ar dviejų galėsite persodinti į vazoną.
7. Svogūnai
Nupjaukite svogūno galvutės dalį su šaknimis ir pasodinkite į vazonėlį su žemėmis. Greitai turėsite svogūnų laiškų arba galite palaukti, kol galvutė visiškai užaugs.
8. Imbieras
Imbiero šaknis irgi galima sodinti tiesiai į žemes, tik augimas bus kur kas ilgesnis nei svogūnų. Jie sudygsta tik po kelių mėnesių, o užauga po 8 – 10 mėnesių.
9. Pievagrybiai
Susodinkite stiebelius į žemę ar kavos tirščius, gausiai laistykite. Naktį turėtų būti vėsu. Po kelių savaičių pasirodys galvutės arba šaknys.
10. Kalendra
Jei pamerksite kalendros šakeles į vandenį, jos išleis šaknis. Kai šaknys bus pakankamai ilgos, pasodinkite į vazonėlį. Po kelių savaičių jos sužels, o po kelių mėnesių turėsite kalendros krūmelį.
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!