Baltame vyne troškintas triušis

Jums reikės:

Triušio, supjaustyto dalimis,
Saujos juodųjų alyvuogių be kauliukų (švelnaus skonio),
Saujos riešutų,
Balto svogūno,
Stiklinės sauso balto vyno,
Rozmarino ir šalavijo,
Alyvuogių aliejaus,
Druskos,
Acto.

Pradžiai praskalaukite triušį acte, tada pakaitinkite jį ant sausos keptuvės, kad išbėgtų jo sultys, kurias išpilkite.

Susmulkinkite svogūną su keliais šalavijo ir rozmarino šakelės lapeliais ir pakepinkite šį mišinį, kol svogūnas taps aukso spalvos. Įdėkite mėsą ir paskrudinkite, po to pasūdykite ir supilkite baltą vyną. Sumažinkite ugnį, dalinai uždenkite puodą troškinkite triušį, kol jis suminkštės ir sąnariuose nebeliks kraujo.

Įpusėjus virimui įdėkite riešutus ir alyvuoges. Galite naudoti vien tik alyvuoges, ar vien tik riešutus.

Švelnus, pikantiškas kalabriškasis marinuoto triušio receptas

1 supjaustytas gabaliukais triušis,
2 saldūs raudonieji svogūnai,
3 lauro lapai,
4 mėtos šakelės,
Mairūnas (pagal skonį),
Čiobrelis (pagal skonį),
Miltai,
Skrudintos duonos riekutės,
¼ stiklinės alyvų aliejaus,
Butelis Ciró Rosso,
Druska.

Triušį marinuokite vyne su svogūnais ir žolelėmis dvi dienas, retkarčiais pavartydami mėsą. Nusausinkite mėsą, apvoliokite miltuose ir apskrudinkite riebaluose, naudodami puodą (keptuvę), tinkantį orkaitei. Kai mėsa paskrus, įpilkite marinatą, užvirinkite (galite pakaitinti marinatą atskirai, kol mėsa kepa), ir įdėkite puodą į 175 laipsnių karštumo orkaitę.

Kepkite, mėsą apšlakstydami skysčiu, kad neišdžiūtų. Kai mėsa iškeps, perkelkite ją į lėkštę ir laikykite šiltai; nusunkite skystį ir virkite jį iki kol sutirštės. Užpilkite jį ant skrudintos duonos ir patiekite su mėsa.

Pastaba: tai daryti galite ir su vištiena, tik marinavimo laikas būtų gerokai trumpesnis – pora valandų.

Keptas triušis

1 triušis, supjaustytas į 10 dalių,
2 šaukštai nesūdyto sviesto,
1 šalavijo lapelis,
Žiupsnelis šviežių rozmarino lapelių,
3 lauro lapai,
Druska ir pipirai (pagal skonį).

Geriausia būtų naudoti šviežius žalumynus, nors tiks ir džiovinti. Pakaitinkite aliejų ir sviestą keptuvėje, kai sviestas ištirps ir pradės traškėti, sudėkite žalumynus ir kokią minutę pamaišykite.

Įdėkite mėsą ir kepkite pavartydami, kol paruduos iš visų pusių. Pasūdykite mėsą, uždenkite ir sumažinkite ugnį, kepkite apie 2 valandas. Retkarčiais patikrinkite, jei mėsa labai sausa, įpilkite kelis šaukštus vandens ar sultinio.

Pastaba: Šis lėto kepimo būdas Toskanoje vadinamas “arrosto morto” – “mirtinas kepimas”, kuris vyksta puode, priešingai nei “gyvas”, kur mėsa sukasi ant iešmo.

Troškintas triušis su pomidorais

1 triušis, supjaustytas dalimis,
2 česnako skiltelės,
¼ stiklinės alyvų aliejaus,
šviežio rozmarino šakelė,
pagal skonį druskos ir pipirų,
1 stiklinė raudono sauso vyno,
300 g pomidorų,
200 g konservuotų juodųjų alyvuogių.

Keturioms porcijoms jums reikės viso triušio, supjaustyto dalimis. Gerai jas nuplaukite ir nusausinkite. Susmulkinkite dvi česnako skilteles ir paskrudinkite jas ¼ stiklinės alyvų aliejaus, kartu su šviežio rozmarino šakele; kai česnakas paruduos, dėkite mėsą; pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais, uždenkite ir kepkite mėsą ant vidutiniškos ugnies, kartais pavartydami.

Paskui į tą patį puodą įpilkite stiklinę sauso raudono vyno ir, kai jis pradės garuoti, pridėkite apie 300 g nuluptų, išimtomis sėklomis, susmulkintų pomidorų (galite naudoti konservuotus ar pomidorų padažą) ir 200 g konservuotų juodųjų alyvuogių. Virkite ant mažos ugnies, dalinai uždengę, maždaug 45 minutes. Prieš patiekdami triušį į stalą, išgriebkite ir išmeskite česnaką bei rozmariną.

Linkime gero apetito!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją