Reikia turėti sistemą

Aktorės Gražinos Baikštytės teigimu, situacijos, kai šaldytuvas nebeužsidaro dėl jame netelpančių produktų, galima išvengti, kai visas maistas jame turi savo vietą. Moteris šmaikštavo, kad sistema šaldytuve svarbi tiek pat, kiek ji reikalinga spintoje arba apskritai gyvenime. Tai turi būti pagrįsta tiek patogumu, tiek taisyklėmis, kokiems produktams, kokios šaldytuvo lentynos tinka, pagal ten esamą temperatūrą. Tokiu būdu maistas turės ir savo vietą, ir ilgiau išliks tinkamas vartoti.

Tam, kad šaldytuve būtų daugiau erdvės, labai svarbu maistą jame laikyti organizuotai, šaldytuvą suskirstyti į zonas. „Samsung Electronics Baltics“ buitinės elektronikos padalinio Lietuvoje vadovo Miroslavo Ramanavičiaus teigimu, reikia siekti optimaliai išnaudoti šaldytuvo erdvę. Sistemingas maisto išdėstymas padeda jame palaikyti tvarką ir užtikrinti lengvą priėjimą prie kiekvienam šeimos nariui reikalingų produktų.

„Į tikslą kuo efektyviau išnaudoti erdvę atsižvelgiama ir gaminant naujus šaldytuvus. Pavyzdžiui, dėl šios priežasties įrengiama atskirų zonų sistema: su zona pasiekiama vaikams, užkandžių ir gėrimų zona bei gaminimui naudojamų produktų zona“, - teigė M. Ramanavičius.

Žinokime, ko laikyti šaldytuve neverta

Nevengianti pasisukioti virtuvėje menininkė ir žinoma visuomenės veikėja Nomeda Marčėnaitė pastebi, kad kartais žmonės tam tikrus produktus šaldytuve laiko nesuvokdami, jog to daryti ne tik kad nebūtina, bet kai kuriam mastui net ir kenkia. „Tokie produktai, kaip pomidorai arba avokadai neturėtų būti laikomi šaldytuve, - pasakojo ji – nes ten praranda gerąsias savo savybes bei sunkiai noksta“.
Nomeda Marčėnaitė

O štai Aktorė G. Baikštytė stebėjosi, kodėl šaldytuve žmonės laiko duoną: ,,Man ji ištraukta iš šaldytuvo ir šalta nepatinka. Aš neperku duonos dideliais kiekiais ir laikau ją duoninėje, o jei sugenda, nematau problemos nusipirkti šviežią“.

Yra ir daugiau produktų, kuriuos galite laisvai iškraustyti iš savo šaldytuvo – tai svogūnai, bananai, bulvės, medus, aliejus, duona, moliūgai, kiviai, abrikosai ar prieskoninės žolelės. Visa tai sudėjus į vaisių vazas, lentynas ar sandėliukus, šaldytuve kaip mat atsiras papildomos erdvės.

Kuo dažniau išvalykite savo šaldytuvą

N. Marčėnaitė atskleidė, jog gana dažnai ryžtasi visiškai ištuštinti ir išvalyti savo šaldytuvą. „Kartais stengiuosi išvalyti taip, kad nieko nebeliktų“,- teigė ji ir juokėsi, jog tokiais atvejais mėgsta išsikelti sau užduotį – ką nors išvirti „iš kirvio“, kad būtų panaudoti užsilikę ar mažiau naudojami ir vietą užimantys produktai.

„Neverta „kolekcionuoti“ ir maisto likučių, nebent tikrai žinai, kad greitai juos panaudosi“, – patarė žinoma moteris. Svarbu nesuvalgytą maistą laikyti gerai matomose šaldytuvo vietose. Beje, palaikius dvi ar tris dienas ir jo nepanaudojus – geriau siųskite jį į šiukšliadėžę.

„Dar vienas būdas padaryti daugiau vietos šaldytuve, tam tikrus produktus užšaldyti ir laikyti šaldiklyje“, – pasiūlė N. Marčėnaitė.

O aktorė G. Baikštytė savo ruožtu pridūrė, kad nekaupiant šaldytuve pasenusio maisto bei laikant jį tvarkingai, čia tilps ir tokie dalykai, kaip natūralaus kremo indeliai arba vitaminai, kuriuos, anot moters, taip pat naudinga laikyti šaltai.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)