Šviesos terapijos pagrindai senovės Indijos ir Kinijos gydytojų dėka buvo padėti dar IV - III tūkstantmetyje prieš mūsų erą. Spalvotą šviesą, išgautą gamtinių mineralų spalvotų kristalų pagalba, jie sėkmingai naudojo daugelio susirgimų gydymui ir profilaktikai.

Pavyzdžiui, žinoma, kad raudona šviesa sukuria aiškiai išreikštą psicho-stimuliuojantį efektą, aktyvina praktiškai visų organizmo organų ir sistemų veiklą bei sukelia “energijos išeikvojimo” būseną. Jos stimuliuojantį poveikį rekomenduojama naudoti gydant širdies, kraujagyslių, inkstų, žarnyno ligas, kilusias išsekus ir nusilpus.

Oranžinė padeda stiprinti visą organizmą, aktyvina fizinę ir intelektualinę veiklą, inkstų šalinimo funkciją, storojo žarnyno peristaltiką. Geltona ir žydra švelniai stimuliuoja, didina darbingumą, gerina nuotaiką, aktyvina skrandžio, kasos, žarnyno veiklą, sąlygoja tulžies išsiskyrimą ir mažina rūgštingumą.

Žalia šviesa kartu ir gaivina, ir ramina. Kaip svarbiausios reakcijos į šią šviesą nurodomos relaksacija, širdies ritmo normalizavimas, kraujagyslių spazmų sumažėjimas. Žydra veikia taip pat, kaip ir geltona: didina fizinį ir intelektualinį aktyvumą, balansuoja stabdymo ir susijaudinimo procesus.

Mėlyna sukelia didėjantį mieguistumo jausmą, mažina darbingumą ir tuo pačiu nuteikia taikiai. Ši šviesa ypač tinka meditacijai. Violetiniai spinduliai žmogui sukelia laukimo būseną kažko nepaprasto, paslaptingo, lydimą fizinės veiklos stabdymo, dirglumo sumažėjimo. Pastebėta, kad ši šviesa ypač patinka vaikams, kurie tiki burtininkais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją