Šiemet Kalėdų ir Naujųjų metų šventiniam stalui “Hyper RIMI” prekybos centruose galima įsigyti egzotiškos paukštienos: putpelių, kurapkų, fazanų, laukinių ančių, karvelių, taip pat strutienos kepsnių,- sakoma pranešime spaudai.
Kepta laukinė antis
Laukinėje Ispanijos, Anglijos, Olandijos gamtoje užaugę paukščiai yra medžiojami, kad būtų išlaikyta natūrali pusiausvyra. Laisvėje užaugusių paukščių mėsa yra sveikesnė palyginti su pramoniniu būdu auginamų paukščių mėsa. Jų auginimui nenaudojami hormonai ir antibiotikai, todėl egzotiška paukštiena puikiai tinka ne tik gurmanams, bet ir tiems vartotojams, kurie renkasi mažiau kaloringą ir neriebų maistą. Natūralioje aplinkoje gyvenantys paukščiai daugiau juda, todėl jų mėsoje yra mažai riebalų ir didesnis kiekis baltymų.

Laukinė paukštiena apdorojama ir fasuojama Olandijos mėsos perdirbimo įmonėse, kurios turi Europos Sąjungos sertifikatus. Produkcija tikrinama kelis kartus prieš patiekiant ją vartotojams.

Pirkėjams siūlomos putpelės sveria maždaug 170-200 gramų, kurapkos ir karveliai po 250 g., laukinės antys 500-600g., fazanai 800-900g. Laukinės paukštienos kainos skiriasi. Brangiausias paukštis iš “Hyper RIMI” siūlomo asortimento – laukinės antys, jų kilogramo kaina yra 39,99 Lt. Pigiausi – karveliai, kurių kilogramas kainuoja 11,99 Lt.

Laukiniai paukščiai parduodami vakuuminiame įpakavime ant lėkštutės. Fazaniena ir strutiena sufasuota gabaliukais po 150g, kurie kainuoja nuo 9,99 Lt iki 14,99 Lt. Švenčių proga egzotiškos paukštienos galima bus nusipirkti su specialia nuolaida.

Šventėms galima bus įsigyti ir prancūziškų kalakutų, vokiškų žąsų bei ančių. Beje, šeimininkėms tikrai turėtų patikti ypatingai paruoštos antys, marinuotos ir įpakuotos į specialų kepimo maišelį. Jas tereikės įdėti į orkaitę ir šventinis patiekalas bus paruoštas. Bus siūloma ir išskirtinių barbarisinių ančių, kurios yra mažo svorio, tačiau turi didelę krūtinėlę.

“Hyper RIMI” prekybos centrai nuo gegužės mėn. prekiauja krokodilų, stručių, zebrų, kengūrų, antilopių, gazelių ir bizonų mėsa. Egzotiškos mėsos Lietuvoje parduota jau virš tonos, populiariausia – krokodiliena, kengūriena ir strutiena.

Laukinių paukščių mėsa– specifinio skonio ir maistinių savybių paukštiena. Specialistai pataria šiuos paukščius atšildyti natūraliu būdu – paliekant per naktį kol atšils. Kai kuriuos iš paukščių – laukinę antį ir karvelius – būtina mirkyti marinate. Visus laukinius paukščius patariama įtrinti natūraliais prieskoniais (čiobreliais, kadagių uogomis) – taip yra išlaikomas specifinis laukinių paukščių skonis.

Kepta laukinė antis

Antį mirkyti citrinos, lauro lapų, kadagio uogų, svogūnų marinate. Iš vidaus ir iš išorės įtrinti prieskoniais. Anties vidų prikimšti obuoliais ir džiovintomis slyvomis, paskaninti čiobreliais. Anties viršų apdėti plonai pjaustytais lašinukais.

Kepti laistant baltu vynu ir iš kepimo atsirandančiomis sultimis. Kepti apie valandą.

Padažas:

Nulupti obuolius, sutrinti juos mikseriu, įdėti džiovintus vaisius ir troškinti, kol pasidarys skaidrios spalvos. Įdėti kedro riešutų ir įpylus vyno pakaitinti.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Ar kada susimąstėte, kaip iš tiesų dirba „Palangos bobutės“ (49)

300 kvadratinių metrų dydžio butas vasarai Palangoje jau atgyvena, sako „Ober-Haus“ Vakarų...

Kaip iš tikrųjų atrodo gyvenimas Rusijos glūdumoje (46)

Švintant saulei Jevdokimovas, kaimas Rusijos glūdumoje, tingiai bunda iš miego ir nyra iš trobas...

Naktinis reidas Vilniuje: nepilnametis prie vairo ir nuo dėmesio į krūmus sprukęs doras jaunuolis (3)

Naktinis reidas Vilniuje prasidėjo iškart pričiuptais dviem vairuotojo pažymėjimų...

Po lietaus dalis sostinės gyventojų liko be elektros (38)

Į DELFI redakciją šeštadienio vakarą kreipėsi vilnietis, kurio teigimu, pusė sostinės...

Pridarytas klaidas išvardijęs D. Adomaitis pasiūlė priprasti prie tokio L. Lekavičiaus žibėjimo specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (100)

Lietuvos krepšininkai galėjo savo kailiu patirti, kokį potencialą turi ši „auksine karta“...

Nematomi žvalgybininkų karai, pinigai ir naujas ginklas – moterys (100)

Mečys Laurinkus – pirmasis Nepriklausomos Lietuvos žvalgybos vadas. Koks šio profesionalo...

Latvijos talentų nesulaikiusi Lietuvos rinktinė kapituliavo Rygoje (1139)

Kontrolinėse rungtynėse Rygoje Europos čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė pralaimėjo...

Kaip iš siaubo filmo: Baltimorės monstras pardavinėjo aukų kūnus užkandinėje (56)

Neseniai mirė žudikas maniakas Josephas Roy’us Metheny’is, dažnai vadinamas Baltimorės...

Profesinė liga baigėsi kankinimo prietaisą primenančiame vežimėlyje (89)

Lazdomis varomas invalido vežimėlis . Kai kam jis panašus į kankinimo prietaisą, bet vos...

Atrodo paprasta, bet efektyvu: kaip miestai gelbėjasi nuo nepakeliamos kaitros (5)

Didmiesčiai visame pasaulyje ieško būdų, kaip išgyventi vasarą ir išsaugoti gyvybes. Kovoje su...