Mūsų svajones paveldėjo mūsų vaikai. Bet dabartiniai tėvai turi kur kas daugiau galimybių kurti stebuklus. Kaip padaryti, kad šventė vaikui įsimintų visam gyvenimui? Kaip nenuvilti vaikų lūkesčių?

O Kalėdų senis tikras?

Organizuojant vaikų šventę svarbiausia, kad viskas būtų kaip galima panašiau į tikrovę. Juk vaikai yra patys griežčiausi kritikai, kurie iš tolo pajus bet kokią apgavystę. Jei pakviestajam Kalėdų seniui staiga atsiklijuos barzda arba iš kišenės iškris cigarečių pakelis, vaikui tai gali sukelti tikrą psichologinę traumą.

Be to, vaikai – patys griežčiausi žiūrovai. Jei tai, kas vyksta, jų nesudomins, jie visiškai liausis tuo domėjęsi ir susigrąžinti jų dėmesį bus be galo sudėtinga. Dėl to būsimos šventės scenarijus turi būti kruopščiai apgalvotas iš anksto. Siužetas gali būti bet koks – svarbu, kad jis būtų ne tik linksmas, bet ir pamokantis. Žaidimo formoje vaikai su malonumu įsisavina naujas žinias apie supantį pasaulį, mokosi bendrauti vieni su kitais.

Mažyliams nuo 2 iki 6 metų

Kalėdinė pasaka apie tai, kaip raganos anūkė – mažoji Eglutė – įsižeidė už tai, kad pas ją švenčių proga neapsilanko Kalėdų senis ir nedovanoja dovanų, todėl pavogė tą patį maišą su dovanomis. Bet maišas prapuolė.

Kaip ir turėtų būti pasakoje, ji baigiasi laimingai: mažoji Eglutė patenka pas vaikus į kalėdinę „eglutę“, o išmintingas Kalėdų senis ir vaikai jai paaiškina, kad negražu imti svetimus daiktus. Vaikai bendromis pastangomis padeda ištaisyti Eglutės klaidą ir iš gabalėlių surenka tą maišą. Galima neabejoti, kad dėl bendro vaikų darbo visos dovanos būtinai atras savo naujuosius šeimininkus.

Vaikams nuo 7 iki 12 metų

Kalėdinė Olimpinių žaidynių stiliaus šventė arba kelionė po pasaulio šalis ir pažintis su kalėdiniais kitų šalių stebuklais. Olimpiados šventės turinys labai originalus - jame yra ir olimpinės ugnies nešimas, ir daugelis sportinių varžybų.

Vaikams ir suaugusiems

Ir visgi svarbiausia – tai stebuklas... Jis gyvuoja ir vaikų viltyse, ir svajonėse, ir šypsenose, ir snaigėse, kurios mirga už lango... Ir jei naivios vaikiškos akelės žvelgdamos pro langą laukia kalėdinio stebuklo, vadinasi, gyvename ne visai ciniškame pasaulyje... Vadinasi, dar turime galimybę pamatyti tikrą stebuklą.

Nesvarbu, ar nusprendėte šventę organizuoti savarankiškai, ar į pagalbą kviesitės profesionalus, svarbu prisiminti viena – Kalėdų proga jūsų vaikas tikisi stebuklo. Jis tiki, kad visus metus gerai elgėsi ir Kalėdų senis būtinai užsuks ir pas jį. Jis laukia šventės ir dovanų. Pagrindinė jūsų užduotis – palaikyti savo vaikų tikėjimą Kalėdų seniu.

Geriausias būdas to siekti – parašyti laišką Kalėdų seniui. Šiame laiške jūsų vaikas galės papasakoti apie save, apie gerus savo darbus, kuriuos nuveikė praėjusiais metais ir, be abejo, apie išsvajotas dovanas. O jei jūsų vaikas dar nemoka rašyti, padarykite tai kartu su juo.

Po to, kai laiškas išsiunčiamas, laikas pagalvoti apie tai, kaip viską suorganizuoti. Jei nusprendėte savarankiškai užsiimti šventės organizavimu, pradėkite nuo scenarijaus rašymo ir kalėdinių vaidmenų paskirstymo savo namiškiams. Svarbu, kad Kalėdų senio apranga būtų tinkama ir neišduotų jūsų dėdės ar kaimyno.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją