Pasiruošimui:
20 minučių

Kepimui:
6 minutės 8 sklindžiams

Produktai:

60 trupintų (trintų) migdolų,
188 ml tarkuotos cukinijos,
188 ml tarkuotų morkų,
250 ml tarkuoto moliūgo,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas kapotų petražolių lapelių,
1 arb. šaukštelis kapoto čiobrelio,
druskos, pipirų, miltų, aliejaus (kepimui).

Per marlę nusunkti tarkuotą cukiniją, o taip pat ir tarkuotą moliūgą, jei masė labai skysta. Sumaišyti tarkuotas daržoves: cukiniją, moliūgą ir morkas su trintais migdolais. Po to išplakti kiaušinį su druska, petražolėmis, čiobreliais ir pipirais.

Supilti išplaktus kiaušinius į daržovių masę ir viską gerai išmaišyti. Tuomet imti maždaug po šaukštą masės ir formuoti iš jos rutuliukus, pavoliojant miltuose, kad jie būtų tvirtesni ir neiširtų.

Įkaitinti keptuvėje aliejų ir kepti joje suformuotus sklindžius. Kepti maždaug 6-8 minutes, neskubėti išimti, nes daržovės turi visiškai iškepti.

Išėmus sklindžius iš keptuvės, pirmiausiai kloti juos ant riebalus sugeriančio popieriaus ir tik po to patiekti į stalą karštus su traškiomis salotomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją