Standartinė situacija: nedidukas vaikas, mamai laikas sugrįžti į darbą, reikia rasti tinkamą auklę. Labai norisi pataikyti tinkamą žmogų vaiko priežiūrai, juk paliekame savo turtą, o dažnai ir visai dienai.

Auklių agentūrose dirba jau “patikrintos” ir dažniausiai kruopščiai atrinktos auklės, todėl tereikia atsirinkti sau ir vaikui tinkamą tipažą. Juk svarbu, kad auklė gerai suprastų jai pavestas užduotis ir atitiktų vaiko charakterį.

Jei renkatės patys, reikia atkreipti dėmesį ne tik į rekomendacijas, bet ir į tai ką “transliuoja” atvykęs žmogus.

Kiekviena detalė kalba apie mus, mūsų būdą, nuotaiką, charakterio subtilybes, todėl būkite akyli susitikę pirmam ar antram pokalbiui būsimą vaiko auklę. Kadangi, kiekvienas mūsų mėginame pateikti save kuo geriausiu būdu, atėjusios į pokalbį auklės pamėgins daryti tą patį.
Pirmas dalykas į ką rekomenduoju atkreipti dėmesį – apranga.

Jei auklė ateina apsirengusi laisvo stiliaus, sportine ar kita patogia apranga, tai dar nerodo jos neišprusimo. Kaip žinia, patogi apranga leidžia geriau judėti užsiimant su vaiku, nešant jo vežimėlį į lauką ir atliekant kitus suvaiko priežiūra susijusius darbus. Jei ji dėvi varžantį, aptemptą sijoną ar aukštakulnius, greičiausiai bus ne tokia lanksti ir vargu ar suspės paskui vaiką gatvėje.

Kitas momentas į kurį reiktų atkreipti dėmesį kvėpavimas ir judesys. Jei gyvenate penktame aukšte, o užlipusi auklė bandys atsikvėpti penketą minučių – vargu ar tai jums. Jei žmogus įprastai bendaruja sunkiai kvėpuodamas – tai gali rodyti kraujo spaudimo pakitimus ar širdies sutrikimus, todėl palikti vaiką tokiam žmogui gali būti pavojinga, nors jis gali atrodyti geras ir tinkamas. Atkreipkite dėmesį kaip auklė juda – jai sunkiai, linguodama į šonus, gana greitai įsikimba kėdės, tokiam žmogui vaiko priežiūra gali būti per sunki.

Kokiais bruožais turi pasižymėti gera auklė ir kaip ją atpažinti. 

Auklės charakterį reiktų derinti prie vaiko būdo. Jei vaikas judrus, o auklė rami, lėta – jam gali tapti nuobodu, o auklė su tokiu vaiku greitai pavargs. Jei vaikas ramaus būdo – judri auklė gali jį išjudinti, tačiau jei vaikas linkęs į ramius užsiėmimus, judri auklė pastebėjusi tai, gali ieškoti sau tinkamų užsiėmimų, plepėti su draugėmis, naršyti internete ir t.t.

Kas išduoda žmogaus plepumą. Dažnai tai apvalaus veido žmonės, turintys gana plačią burną. Jei auklė dar ir ilgu kaklu, bei kojomis – jai patiks judėti, ji norės pokyčių, mėgs vaikų aikšteles, nes ten susiras mamų ir kitų vaikų pokalbiui.

Trumpu kaklu, tiesia nosimi auklė bus skrūpulinga, mėgs konkretumą, nemėgs daug judėti, bet bus atsakinga prižiūrėtoja. Jei jūsų vaikas pailgo veido, atitinkamai su kitais bruožais jis, gali būti jautrus aplinkinių žodžiams, todėl reikia atkreipti dėmesį ar plepi auklė neapkrautų tokio vaiko patarimais.

Ar auklė linkusi pamokslauti? Stipriai išreikštą mokytojystę išduoda atsikišusi viršutinė lūpa (žiūrint profiliu). Jei toks žmogus turi tiesią nosį (atidumas detalėms), tai gali rodyti ir jo priekabumą. Apvalaus veido vaikas tokius pamokymus tiesiog ignoruos, jautresnis vaikas (pailgo veido) gali imti nesutarti su aukle.

Tolerancijos, pakantumo požymis - į viršų platėjantis veidas, didesnis tarpas tarp akių. Jei auklė plačiu kaklu ir stambiu smakru – tai polinkis į valdingumą. Jei toks žmogus turi nedidelį atstumą tarp akių – jam trūksta pakantumo, todėl savimi nepasitikinčio vaiko savivertę tokia auklė gali dar labiau sumažinti.

Žmonės kurie sutaria su vaikais dažnai būna didelėmis akimis. Na, jei jau tokio nesutikote, rinkitės žmogų, k spinduliuojantį gerumu. Raskite panašumo į savo močiutę – tai žmogus, iš kurio sklinda branda ir ramybė, pasitikėjimas ir pasiaukojimas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)