Pagaminimo laikas: 50 min.;

Kepimui: 30 min;

Kaloringumas: 610 kcal / 1 porc.; 8 porcijos.

Jums reikės:

Smėlinei tešlai:

200 g miltų,
100 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
50 g cukraus,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

150 g minkšto sviesto,
150 g cukraus,
2 kiaušiniai,
350 g naminio varškės sūrio,
tarkuoto muškato riešuto,
250 g aviečių.

Gaminimas:

1. Užmaišykite tešlą iš visų nurodytų produktų. Suvoliokite ją į rutulį ir padėkite pusvalandžiui šaltai.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC.

3. Suminkštėjusį sviestą išsukite su cukrumi iki purumo ir įmuškite po vieną kiaušinį. Suberkite tarkuotą sūrį ir pagardinkite muškato riešutu.

4. Tešlą iškočiokite ir įdėkite ją į 18 x 25 cm formą, išteptą riebalais. Perrinktas avietes suberkite ant tešlos ir ant viršaus sukrėskite sūrio masę. Kepkite orkaitėje apie 30 min. kol pagels.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją