Pasirinkimas lieka nedidelis – kambario nuoma arba sodo namelio įsirengimas. Pasirinkus antrąjį variantą, reikia nuspręsti, kaip išradingai išnaudoti gyvenamąjį plotą ir jaukiai įsikurti. Siūlome pasižiūrėti, kaip šią problemą išsprendė viena jauna šeima.

Namas iš išorės gal kiek primena sandėlį, tačiau interjeras išsiskiria jaukumu ir racionalumu. Dėmesį atkreipia ir netradiciškai įrengta veranda.

Pirmas aukštas sukuria vieningos erdvės be durų įspūdį. Komoda, laiptai ir legvučiai turėklai, pritvirtinti prie lubų, atskiria valgomąjį nuo svetainės. Tiktai vonios kambarys turi sandariai uždaromas duris.

Dviejose namelio pusėse išradingai sukurti vidiniai kiemeliai su permatomais stogeliais.

Į vidų atsidarančios lauko durys netrukdo uždarinėti stumdomas langines, kuriomis galima puikiai reguliuoti pirmojo aukšto apšvietimą.

Antrasis aukštas tik sąlygiškai padalintas į tris dideles funkcines zonas. Lovą ir darbo stalą skiria neaukšta plytinė sienelė, panaši į širmą.

Name nėra nei koridoriaus, nei prieškambario. Į vidų patenkama tiesiai per verandą, nuo gyvenamojo namo atskirtą stikline sienele.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją