Be to, kalbama, kad šis daugelio vaikų labai mėgstamas užsiėmimas kenkia dantims. Vis dėlto naujasis mokslininkų atliktas tyrimas rodo ką kita.

Neseniai JAV leidinyje „Pediatrics“ publikuotas tyrimas, kurį atliko mokslininkai iš Naujosios Zelandijos. Kaip rašo purewow.com, nustatyta, kad nykščio čiulpimas gali būti naudingas. Remiantis šiuo tyrimu, kurio metu nagrinėti per tūkstančio asmenų su burna susiję įpročiai nuo gimimo ir pilnametystės, įprotis čiulpti nykštį mažina tam tikrų alergijos rūšių atsiradimo riziką.

Remiantis šia teorija, ankstyvas vaiko susidūrimas su bakterijomis iš tikrųjų gali stiprinti imunitetą ir apsaugoti nuo pernelyg jautrios reakcijos į naminius gyvūnėlius, žolę ir dulkių erkutes.

Atlikus alergijos testus, kurių paletes sudarė 40 skirtingų medžiagų mėginiai, skirtus nustatyti alergijos varginamus asmenis, gauti ganėtinai įdomūs rezultatai. 49 proc. nykščio ankstyvoje vaikystėje nečiulpusiems asmenims diagnozuota tam tikros rūšies alergija, o štai alergijos kamuojamų asmenų tarp nykštį čiulpusiųjų ar nagus kramčiusiųjų buvo tik 31 proc.

Žinoma, šio tyrimo autorius nerekomenduoja mamoms grūsti murzinų nykščių tiesiai vaikučiams į burnas, tačiau tuo pačiu ragina bent iš dalies valdyti perdėtą globėjiškumo jausmą. Taigi jei rankose laikote nykščio čiulpimo čempioną, apkabinkite jį kuo stipriau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)