Pasak menininkės, jos namuose gausu nuotraukų, net nuotraukų ciklų, apie tai kaip ji su savo vaikais dekoruoja margučius. Tiems, kas spėjo ir pasimerkė medžio šakelių, N. Marčėnaitė pataria, joms susprogus, šakeles taip pat puošti dekoratyviniais margučiais.

„Juos daryti galima įvairiausiais būdais, pavyzdžiui, papjė-mašė. Tuo labiau, jog šiuo metu yra ir įsigyti visokių dekorui skirtų ruošinių. Žinoma, gražios ir parduodamos dekoracijos, bet tai – ne tas pats, kas daryta pačių rankomis“, – įsitikinusi N. Marčėnaitė.

Žinoma moteris sako niekada iš anksto negalvojanti, kaip margins margučius – tai priklauso nuo tuo metu aplankančios nuotaikos, bet būtinai pirmiausia kiaušinius dažo natūraliai – svogūnų lukštuose. Tokiu atveju, jei marginant kiaušiniai dūžta, menininkė juos panaudoja ruošdama vaišes.

Naujos knygelės vaikams iliustravimu šiuo metu užimta menininkė Nomeda Marčėnaitė šiandien sostinės PC „Ozas“ susitiks su vaikais iš Lentvario vaikų globos namų, su kuriais keps bei kurs Velykų dekoracijas. Taip bus atidaryta tradicinė, vilniečių ir sostinės svečių pamėgta Velykų kepyklėlė bei pradėta daugiau nei savaitę truksianti šventinė renginių programa.

Šventinės vaišės laukia ir šiandien, ketvirtadienį, prekybos centre apsilankysiančių vaikų iš globos namų bei 25 sostinės mokyklų – čia jie atneš ir centrą papuoš dekoratyviniais, balionų dydžio margučiais. Atnešti papjė-mašė technika padarytus margučius ir sudalyvauti šventėje kviečiami visi norintys. Jų čia lauks tradiciškai Velykų proga centre apsigyvenantys šimtai viščiukų bei dešimtys triušių, vaikai bus kviečiami sudalyvauti saldainių medžioklėje. Tuo tarpu kepyklėlė veiks iki antrosios Velykų dienos. Joje valgomas Velykų dekoracijas galės kepti bei dekoruoti visi norintys mažieji sostinės gyventojai ir svečiai.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)