Olandiškos gėlės, žinoma, yra geros, tačiau kompozicijos kūrimas iš to, kas išaugo tavo akyse ir tau betarpiškai dalyvaujant, meistrui suteikia ypatingos atsakomybės ir išugdo ypatingą sąryšį su augaline medžiaga.

Kompozicijose jaučiama atėjusios šilumos dvasia, matomas saulės spindesys ir girdimas švelnus jūros ošimas.

O subtili spalvinė gama, formų rafinuotumas ir paprastumas nepalieka abejonių dėl to, kad šios kompozicijos buvo kuriamos ne ant temperamentingo Viduržemio jūros, o ant vėsaus Baltijos jūros kranto. Tačiau tai nė kiek nesumenkina jų vasariškos nuotaikos o nuteikia mus taip, lyg viskas tik prasidėtų.

Dar galima nesigūžiant nuo šalčio sėdėti prie rafinuotai dekoruotų staliukų atvirame ore ir mėgautis fantazija bei skoniu, kurie panaudoti juos apiforminant. Kambarines gėles dar galima laikyti lauke ir atvirkščiai – sodo augalus auginti namuose.

Dekoratyvinių ir laukinių augalų santykis linksta pastarųjų naudai – juk ekologijos problemos ir mados kryptys diktuoja būtent tokias tendencijas.

Česnakų laiškai, kuriuos “išsilavinę” sodininkai nuskina dar prieš prasiskleidžiant, kad nenukentėtų derlius, šiuolaikinėje interjero kompozicijoje nuostabiai dera su lelijų žiedais – tai tik dar kartą pademonstruoja įdomų netikėtų derinių efektą.

Tendencija link fantazijos turingumo, priešpastatoma asortimento gausai, pastebima absoliučiai visose dizaino srityse ir pagimdo tokio lygmens darbus. Jie nešokiruoja, tačiau stebina, jie ne iššaukiančiai neįprasti, tačiau sugeba prikaustyti dėmesį.

Jie ramūs, tačiau tuo pat metu ir labai įdomūs. O tai ir yra aukščiausios klasės dizainas. Ir jeigu šaltomis dienomis mes sugebėsime į namus įnešti tokią gamtos dalelę, tai mitas apie atšilimą tą kartą pavirs tikrove. Bent jau to namo rėmuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją