Jogos studijos savininkė Rūta Ramanauskienė tvirtina kad, tokia mankšta - tai abipusiai mainai. Ją atlikti reikėtų ne sausai fiziškai, bet, ne mažiau svarbu, pozityviai nusiteikus. Nuo paprastų fizinių pratimų jogos pratimai skiriasi tuo, kad jie atliekami koncentruojantis ir labai tiksliai.

Net vienas pratimas veikia kūną kaip visumą, todėl būtų klaidinga pozą ar judesį priskirti atskiro negalavimo gydymui. Rezultatas labai priklauso nuo eiliškumo ir kombinacijos. Nepaisant to, šiandien parinkti pratimai labiausiai lemia sklandų mažylių virškinimo sistemos darbą. Nuotraukose viena iš mamyčių ir kūdikių jogos instruktorių - Irina siūlo keletą pratimų pabandyti tiesiog namuose. Pratimai skirti kūdikiams nuo vieno mėnesio iki vienerių metų.

Pusinis lotosas. Kojytę pusiniame drugelyje traukiam link priešingo klubo ir lėtai artinam prie pilvuko. Laikome 6 sekundes. Kartojame kita puse.

Pilnas vaikiškas lotosas. Abi kojas kryžiuojame drugelyje viena virš kitos ir artinam prie pilvuko. Laikome 6 sekundes. Kartojame kita puse.

Išsitempimas žemyn galva. Asana (padėtis), ne tik ištempti kūdikio nugarytę, bet ir pasižiūrėti, ar abi pusės vystosi vienodai. Laikome 6 sekundes. Galima pabandyti leisti žemyn, kol rankytės paliečia grindis.

Malūnėlis rankytėms ir kojytėms. Sukam ratu rankytes į išorę - ištempiam vieną rankytę aukštyn, kitą - žemyn. Sukam į vidų - ištempiam į kitą pusę. Ta patį kartojame su kojytėmis.

Pasižiūrėjimas per petį. Užsikeliame ant vieno peties ir leidžiame žemyn. Vaikelis remiasi pilvu. Laikome 6 sekundes.

Balansas. Vieną kojytę statome sau ant delno. Kita ranka prilaikome vaiko rankytę ir padedame stovėti. Jei kojytės linksta, nereikėtų nusiminti. Jau 4-5 mėnesių tai tikrai pavyks savaime. Laikome 12 sekundžių. Kartojame kita puse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)