Kalorijų ir riebalų skaičių mes sumažinome, didžiąją padažą sudarančio alyvuogių aliejaus dalį pakeisdami vištienos sultinio ir citrinos sulčių mišiniu.

Kalorijos: prieš tai - 127; po to 84.
Riebalai (g): prieš tai - 7; po to 2.
Kalorijos iš riebalų%: prieš tai - 50%; po to 21%.
Cholesterolis (mg): prieš tai - 0; po to 0.

SALOTOMS

3/4 stiklinės džiovintų ir virtų kviečių grūdų;
3/4 stiklinės verdančio vandens;
2 pjaustyti pomidorai;
3/4 stiklinės kapotų šviežių petražolių;
1/4 stiklinės kapotų šviežių laiškinių česnakų;
1/4 kapotų šviežių mėtų.

PADAŽUI

1/4 stiklinės citrinos sulčių;
2 šaukštai neriebaus vištienos sultinio;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 skiltelė smulkiai kapoto česnako.

KAIP PAGAMINTI SALOTAS:

Dideliame dubenyje sumaišykite džiovintus ir virtus kviečių grūdus ir vandenį. Palikite pastovėti maždaug 15 minučių, kol grūdai išbrinks. Atsargiai sumaišykite pomidorus, petražoles, laiškinius česnakus ir mėtas. Palikite pastovėti.

KAIP PARUOŠTI PADAŽĄ:

Mažame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, vištienos sultinį, aliejų ir česnaką. Padažą supilkite ant kviečių grūdų. Atsargiai išmaišykite. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas, kad patiekalas įgautų skonį.

8 porcijos

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją