Mažmeninės prekybos tinklo RIMI inicijuojamas socialinis projektas „Šeimos pietūs“ ragina Lietuvos šeimas išeičių ieškoti jau dabar ir prasmingą laiką su šeima paversti laukiama tradicija.

Vienas būdų – su vaikais imti ruošti puošmenas šventiniam stalui. Gaminti stalo puošmenas – puiki galimybė šeimai daugiau laiko praleisti drauge. Vaikai juk taip mėgsta prisidėti ir pasijusti svarbiais! Kartu su tinklaraščio „TenKurNamai“ autore, interjero dekoratore Sigita Petrunina siūlome keletą paprastų ir originalių idėjų, kaip nuspalvinti švenčių laukimą.

„Pats smagiausias dalykas švenčių metu, kai prie šventinės nuotaikos kūrimo prisideda visa šeima“, – tikina interjero dekoratorė Sigita ir neslepia, kad straipsnį iliustruojančiose nuotraukose matomas stalo dekoras – bendras visos šeimos darbo vaisius.

Kad kalėdinis šeimos stalas būtų gražus, o prie jo prisėdus nesinorėtų greitai pakilti, reikia tikrai nedaug. Iš pradžių svarbu kruopščiai pasirinkti pagrindines stalo puošybos spalvas. Rinkitės vieną dominuojančią spalvą, geriausia, kad ji būtų neutrali: balta, pilka ar bet kuris pastelinio atspalvio. O detales rinkitės ryškias, tačiau čia spalvų taip pat neturėtų būti labai daug. Nemaišydami daugybės įvairių spalvų, išvengsite netvarkingo stalo įspūdžio. „Mūsų stalo puošybos pagrindas – natūralaus lino staltiesė. Prie jos derinami natūralių spalvų elementai – nykštukai iš žemiško rudo popieriaus, baltos snaigės, kankorėžiai,“ – sakė Sigita.

Stalui papuošti sukurkite vieną didesnę kompoziciją stalo viduryje ir papildykite ją smulkiomis detalėmis. Ant mūsų kalėdinio stalo stikliniai indai su kankorėžiais ir raudonais burbulais yra pagrindinė kompozicija, o nykštukai ir kankorėžiai – papildomi elementai.

Užduotis Nr. 1: kartu su vaikais pagaminkite popierinius nykštukus.

Tai paprasta, tačiau labai smagi užduotis, jos metu vaikai skatinami kurti ir įgyvendinti savo idėjas.

Reikės:

popieriaus;
žirklių;
klijų;
flomasterių;
siūlų;
juostelių.

Ant popieriaus nusipiešę apskritimą, iškirpkite ir perkirpkite pusiau. Nykštukų veidus pieškite ir dekoruokite jų kūnus, kol jie dar nesuklijuoti. Nykštukus galite puošti kaip tik sugalvojate: piešti ant jų raštus, klijuoti medžiagos ir popieriaus skiauteles, priklijuoti kepurėlės kutus ir t.t. Kai nykštukai jau taps tokiais, apie kokius svajojote, suklijuokite jų kraštus, kad jis taptų panašus į savo draugus nuotraukose.

Užduotis Nr. 2: kartu su visa šeima sukurkite virš stalo „skraidančių“ snaigių kompoziciją – darbo tikrai pakaks visiems.

Tokia virš stalo kabanti konstrukcija turi būti lengva, todėl svarbu rinktis lengvas medžiagas.

Jums reikės:

plono žvejybinio valo;
plonos vielos;
popieriaus snaigėms karpyti;
žirklių;
floristinės juostelės (nebūtinai).

Iš vielos išlankstykite lanką, jį galite apsukti floristine juostele. Pirmiausia, lanką pakabinkite virš stalo. Galima jį pririšti po šviestuvu. Iškarpę įvairiausių snaigių, kabinkite jas ant lanko. Nepamirškite, kad skirtingų dydžių snaigės pakabintos skirtinguose aukščiuose sukurs įdomesnę kompoziciją. Tokia lengva dekoracija judės nuo mažiausio oro gūsio ir atrodys labai žiemiškai.

Užduotis Nr. 3: mama su vaikais puošia kėdes eglutės burbulais.
Netikėtą šventinę detalę sukursite ant kėdžių atkalčių pakabinę eglutės bumbulus. Suverkite norimą kiekį burbulų ant tvirtesnės virvelės ir pririškite prie kėdės atkaltės. Taip paprasta, o tikrai gražu!

Užduotis Nr. 4: kartu su visa šeima sukurkite burbulų ir kankorėžiai dekoraciją stikliniuose induose. Tai taps pagrindiniu stalo akcentu.
Čia galite improvizuoti, kiek širdis geidžia – rinkitės pačius įvairiausius stiklinius indus, tam galite panaudoti ir stiklinį dubenį. O jei kils minčių, kas dar tiktų šiame kalėdiniame terariume – drąsiai įgyvendinkite jas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)