1. Sėkmei reikia mokymosi erdvės

Kiekvieną dieną skirkite laiko vaikui ir padėkite paruošti jam namų darbus. Ideali aplinka – tylūs namai ir minimalus dėmesį trikdančių dalykų kiekis.

2. Susidarykite užduočių sąrašą

Tegul vaikas susidaro namų darbų užduočių sąrašą ir žymisi atliktus darbus. Reikėtų sekti, kurios užduotys yra svarbiausios, kurios užduotys užima daugiausiai laiko.

3. Nurodykite kryptį

Padėkite vaikui susitelkti ties užduotimi nurodydami darbo kryptį ar padėdami, pavyzdžiui, parašyti pirmąjį rašinėlio sakinį.

4. Surinkite reikiamą medžiagą

Po ranka turėkite informaciją, kurios vaikui gali prireikti atliekant namų darbų užduotis. Jeigu jūsų vaikas linkęs lengvai išsiblaškyti, papildomą medžiagą pateikite tiktai esant būtinybei.

5. Padėkite susigaudyti užduočių galybėje

Dideles užduotis suskirstykite į smulkesnes ir tarp šių mažų užduočių nuolat darykite pertraukas, kad vaikas galėtų išlieti susikaupusią energiją.

6. Sudėliokite darbus pagal svarbą

Išmokykite vaiką užduotis dėliotis pagal jų sudėtingumą. Pirmiausia reikėtų atlikti paprastas užduotis, o sudėtingas pasilikti pabaigai.

7. Pateikite aktualias sąsajas

Namų darbų užduotis susiekite su realaus gyvenimo situacijomis ar pavyzdžiais. Pavyzdžiui, jeigu vaikas mokosi trupmenas, paklauskite, kaip jis padalintų tarp šeimos narių ką tik iškeptą picą.

8. Planuokite veiksmus

Atliekant ilgalaikes užduotis, pavyzdžiui, rašinėliai ar pranešimai, padėkite vaikui susiplanuoti, kurią dieną kokias užduotis jis turėtų atlikti. Tikrinkite daromą pažangą, jeigu norite, kad užduotis būtų atlikta laiku.

9. Klaidų taisymas

Būtinai išmokykite vaiką prieš atiduodant bet kokį darbą, patikrinti, ar nėra paliktų klaidų (tokių kaip skyryba, rašyba, didžiosios raidės).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją