Duodama pagal tikėjimą

Tai kas gi čia vyksta? Kodėl per daugybę metų jokie nei ekonominiai, nei politiniai sprendimai iš esmės nepakeitė situacijos? Ir daug žmonių taip ir netapo turtingais? Nors tikrai yra gabūs, protingi, ir turi daugybę talentų ir sugebėjimų. Daug žmonių galima drąsiai pavadinti savo srities virtuozais.

Ar įmanoma vien išorinėmis priemonėmis pakeisti šią situaciją?

Ne. Dar Kristus sakė: „Dangaus karalystė yra jūsų viduje“. Šių laikų nuostabus rašytojas ir puikus gydytojas D. Čopra rašo: „Pasaulis yra mūsų viduje“.

Šiuolaikiniai žmogaus mąstymo tyrinėtojai, teigia tą patį: tik pasikeitus sąmonei, pasikeičia elgesys (Dž. Delozer, R. Dilts).
Kuo skiriasi turtingi ir sėkmingi žmonės nuo neturtingųjų? Pirmiausia skiriasi jų vidinė realybė, jų įsitikinimai apie pinigus, turtingumą ir juos pačius.

Kaip parašyta Biblijoje: „Tegul tau bus duota pagal tavo tikėjimą.“ Nesunku nuspėti, kaip ir kokį gyvenimą gyvens du broliai ir kokiais skirtingais keliais pasuks vienas iš jų – tikintis, kad jis nieko vertas ir nesvarbus ir kitas – kad jis vertingas ir viskas jam yra įmanoma.

Permainų reikia viduje

Ar įmanoma pakeisti savo tikėjimą, kitaip tariant, įsitikinimus? Taip.
Yra vienas kelias, kuriuo žengia vis daugiau žmonių, – sąmoningumo kelias. Žvilgsnis į savo vidų ir pažintis su savimi.
Tam, kad taptumėte turtingesni, pirmiausia, reikalingos ne išorinės, o vidinės jūsų permainos. Tai ir yra sėkmės pagrindas.

Šiame straipsnyje patyrinėsime vieną temą – įsitikinimus apie pinigus, gerovę, pasitikrinsime savo neįsisąmonintas mintis ir įsitikinimus, kuriuos nešatės per gyvenimą.
Įsitikinimus apie turtus ir pinigus atsinešame iš praeities ir esame tai „pamiršę“, o jie dabartyje veikia visu pajėgumu.

Realybė – per atitinkamus filtrus

Iš kur atsiranda įsitikinimai apie pinigus? Pirmoji žmogaus gyvenimo dalis, o kartais ir visas gyvenimas tam tikra prasme priklauso kitiems žmonėms – mes galvojame kažkieno kito protu. Kai žmogus gimsta, jis nieko nežino nei apie save, nei apie šį pasaulį. Visas žinias jis gauna iš artimiausios aplinkos: motinos, tėvo, giminių, mokytojų ir t.t. Dažniausia šias subjektyvias žinias, įsitikinimus vaikas priima kaip absoliučią tiesą apie mus supantį pasaulį.

Taigi, jis gyvena pagal kažkieno kito vertybes. Ir jei žmogus auga neharmoningoje, pilnoje įtampos ar nepritekliaus aplinkoje, galima įsivaizduoti, koks pasaulio vaizdas susiformuoja jo sąmonėje.
Be abejo – kupinas nepritekliaus ir įtampos. Suaugęs toks žmogus realybę mato būtent per šiuos filtrus. Tai reiškia, kad iš visų egzistuojančių galimybių jis pastebės ir pasinaudos tik tomis, kurios patvirtins jam, kad pasaulis – nepriteklių vieta.
Net jei vaikystėje aplinka ir buvo pakankamai šviesi, tam tikri įvykiai galėjo suformuoti negatyvias nuostatas ir įsitikinimus apie save ir pinigus.

Priežastys – vaikystėje

Viena maža mergaitė Elenytė labai mėgo saldainius. Tačiau mama, saugodama jos sveikatą, neleisdavo jai jų valgyti. Kartą paprašius mamos saldainių, Elenytė sulaukė griežto atsakymo: „Ne, negalima“. Ji labai nusiminė, vėliau ji paprašė savo broliuko, kad jis duotų jai saldainių. Šis iš jos pasijuokė ir pasakė, kad jai negalima. Dar paprašė kieme draugės ir ši nepasidalijo savo skanėstais. Elenytė labai nusivylė ir suprato, kad geri dalykai – jai nepasiekiami. Ji dar nesuprato tikrųjų priežasčių, kad saldainiai nėra jai tinkamas maistas ir priima savo vaikišką sprendimą, kuris vėliau perauga į suaugusios moters įsitikinimą: „Aš neturiu teisės gauti tai, ko noriu“, „Aš turbūt niekam tikusi“. Šis įsitikinimas puikiai gyvena jos pasąmonėje ir vis randa būdų, kaip apie save pranešti.

Mūsų įsitikinimai yra kaip save išpildančios pranašystės, selektyvinio dėmesio padedamos vis renkančios mums įrodymus, kad taip ir yra ir nukreipiančios mūsų elgesį tam tikra linkme. Kaip tai neigiamai paveiks gyvenimą, galima tik spėlioti. Čia, žinoma, buvo pateiktas labai švelnus pavyzdys.

Keiskite negatyvius įsitikinimus

Taigi, nuo ko pradėti? Pirmiausia – rasti jus pačius ir jūsų sėkmę ribojančius įsitikinimus. Pradėkite nuo to, kad pasiimkite lapą popieriaus ir rašiklį. Atsisėskite patogiai ramioje vietoje ir minutėlę ar dvi pasėdėkite tyloje. Tada užduokite sau klausimą: „Ką negatyvaus galvoju apie pinigus, sėkmę?“ Ir tiesiog leiskite viskam ateiti.

Pradėkite rašyti ir mintys pačios pasirodys. Rašykite tol, kol suprasite, kad tai jau viskas. Tada trumpai pasivaikščiokite ir peržvelkite, ką užrašėte. Atsakykite sau į klausimą. Jei mano gyvenime būtų žmogus, kuris taip apie mane galvotų, kaip čia surašyta, ar aš norėčiau turėti su juo reikalų? Jei atsakymas – taip - puiku. Jei – ne, tada tuos negatyvius, ribojančius įsitikinimus reikia tinkamai pakeisti į palaikančius, padedančius susikurti materialinę gerovę. To galima lengvai išmokti ir po to naudoti savarankiškai. Yra daug paprastų technikų ir pratimų, kaip tai pakeisti per kelias minutes. Atlikę vos keletą praktikų, jūs jau daug laisvesni kurti savo gerovę. Bus daug lengviau rasti atsakymus į pagrindinius klausimus: kaip užsidirbti, pritraukti, gauti pinigų. Jums tiesiog taps paprasta pasirinkti pačias geriausias galimybes.

Yra tik vienas gyvenimas, kurį jūs galite pakeisti. Ir jis yra jūsų. Jei tik jūs to norite. Ar iš tiesų tai įmanoma? Taip.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)