Kažkada tikėta, kad dušo srovė po sueities padės spermai pasiekti tikslą, tačiau šis mitas buvo paneigtas.

Gal padės seksas ryte?

Kai kurie tyrimai teigia, kad ryte, palyginus su kitu paros metu, vyro spermoje yra daugiau spermatozoidų. Tuo tarpu kitais tyrimais nustatyta, kad šis skirtumas yra toks mažas, kad pastoti tikrai nepadės. Įsivaizduokite, kad vyro spermoje vakare yra 87 milijonai, o ryte - 88 milijonai spermatozoidų.

Taip, skaičius skiriasi, tačiau jei ilgą laiką negalite pastoti, vargu, ar tai turės lemiamos įtakos. Šiaip ar taip, tam, kad pastotume, tereikia vos vieno spermatozoido. Patikimiausias būdas pastoti - kuo dažniau mylėtis! Tad nesižvalgykite į laikrodį ir mylėkitės kada tik užsimanysite - nesvarbu, dieną ar naktį.

Gal padės seksas tam tikromis ciklo dienomis?

Taip, iš tiesų. Jei norite kuo labiau padidinti tikimybę pastoti, jums reikėtų mylėtis kuo arčiau ovuliacijos. Daugelis moterų vaisingiausios būna maždaug per vidurį tarp dviejų menstruacijų. Svarbu žinoti savo ciklą ir gleivių pokyčius bei bazinės temperatūros svyravimus, tačiau lygiai taip pat svarbu atsipalaiduoti, mėgautis seksu ir žinojimu, kad netrukus būsite tėvai. Kuo labiau atsipalaiduosite, tuo didesnė tikimybė, kad pastosite.

Ką daryti po sueities, kad padidintumėte savo šansus?

Daugeliui sveikų porų nėra sunku susilaukti kūdikio ir jie nesiima jokių gudrybių, tiesiog nesinaudoja kontraceptinėmis priemonėmis. Paprastai sperma pasiekia gimdą per kelias sekundes po ejakuliacijos. Tačiau jei bandote jau ilgai ir nesėkmingai, atskleisime vieną paslaptį.

Atsigulkite ir pakelkite kojas 30 laipsnių kampu. Kai esate tokioje pozicijoje, jūsų gimda ir vaginos raumenys atsipalaiduoja ir palengvina gimdos kaklelio gleivių judėjimą. Jei vyro spermoje yra pakankamai spermatozoidų, o jūsų gleivės - tinkamos konsistencijos, šis metodas padidins tikimybę pastoti.

Moterims, norinčioms pastoti, net ir gydytojai pataria po sueities pagulėti truputį pakėlus kojas, nes spermai, keliaujančiai link kiaušinėlio, nereikia kovoti su žemės trauka. Kad šis metodas padidina tikimybę pastoti, nėra moksliškai įrodyta, tačiau jį išbandė daugybė moterų. Tai saugus būdas, tad kodėl nepabandžius?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)