Gali būti, kad šis periodas truks kelis mėnesius. Pratinti vaiką miegoti atskiroje lovelėje bus paprasčiau, jei laikysitės šių patarimų:

- sudominkite vaiką savos lovelės, savos patalynės pasirinkimo galimybe;

- reikia reguliariai praktikuoti miegą atskirai nuo tėvų – pavyzdžiui, pietų;

- pasiūlykite vaikui miegoti su mėgiamu pliušiniu meškiuku ar kiškučiu;

- prieš miegą sudainuokite jam lopšinę ar perskaitykite pasaką;

- jei mažylis bijo tamsos, kurį laiką neuždarykite durų į jo kambarį ar palikite degti naktinę lempą;

- lovelę, kurioje miega mažylis, galima pamažu tolinti nuo tėvų lovos – iš pradžių prie kitos sienos, o vėliau galima ir į kitą kambarį;

- vyresnio amžiaus vaikams (3-4 metų) galima surengti „Persikraustymo šventę“ ir taip žaidimo forma perkelti vaiką į savo lovelę.

- papasakokite mažyliui, kad tokie dideli berniukai ir mergaitės kaip jis jau miega savo kambariuose;

- ir galų gale būkite pasiruošę tam, kad vaikas kurį laiką naktimis atbėgs pas jus į lovą.

Pabaigai galima parekomenduoti neskubėti siųsti vaiko miegoti atskirai jei jaučiate, kad jis nepasiruošęs, jei jo gyvenime vyksta rimtos permainos (vaikų darželio lankymo pradžia, persikraustymas, broliuko ar sesutės gimimas).

Pasistenkite pasiruošti vaiko perkėlimui į lovelę likus keliems mėnesiams iki svarbių įvykių ar praėjus keliems mėnesiams po jų.

Pasitikėkite savo motiniška intuicija ir elkitės taip, kaip jums atrodo reikalinga.

Bet kuriuo atveju, ar miegosite su vaiku ar atskirai, tegu mažylis bet kurią akimirką junta jūsų palaikymą ir meilę. Juk pasitikėjimas mama ir tėčiu šiandien suteikia pasitikėjimo savimi ateityje!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)