Vaikų ir specialiai apmokytų šunų bendravimą stebėjo ir aktorė Aušra Štukytė: „Iš tiesų neįtikėtina, kaip šuns dėmesys ir besąlygiška meilė veikia vaikus. Iš pradžių, regis, drovūs vaikai paskatinti šuniuko pražydo emocijomis, įsijautė į pasakos vaidmenį ir liejo savo jausmus popieriuje. Pati auginu šunį ir žinau, kad jis gali ne tik suaugusius, bet ir vaikus išmokyti atsakomybės ir rūpinimosi kitais, tačiau šiandien pamačiau, kad treniruotas šuo gali vaikams duoti ir dar daugiau – suteikti drąsos, pasitikėjimo savimi bei tiesiog pagerinti jų emocinę būklę.“

Kaniterapijos užsiėmimai padeda vaikams ugdyti paprastus įpročius, pavyzdžiui, išmokti kasdien valytis dantis, bei gerina jų socialinius įgūdžius – uždari vaikai per seansus ir po jų daugiau kalba, pasakoja apie savo savijautą.

Kaniterapijos seansai Vilniaus SOS vaikų kaime vyksta jau dvejus metus, juos veda Lietuvos kinologų draugijos specialistai, o finansiškai remia bendrovė „Mars Lietuva“.


 
„Specialistai pastebi, kad vaikų bendravimas su šunimis daro tikrus stebuklus – pirmiausia ugdo vaikų socialinius įgūdžius, kurie yra itin svarbus sėkmingo gyvenimo pagrindas. Manau, labai svarbu užtikrinti šio projekto tęstinumą ir bent kelis kartus padidinti sėkmės istorijų skaičių, todėl jau trečius metus organizuojame kampaniją „Gyvūnų kaspino mėnuo“. Visą gegužės mėnesį žmonės pirkdami „Whiskas“ ar „Pedigree“ produktus prisideda prie šios gražios iniciatyvos, kurios metu SOS vaikų kaimo vaikai turi galimybę dalyvauti kaniterapijos užsiėmimuose“, –  teigia bendrovės korporacinių reikalų vadovas Baltijos šalims Mindaugas Rupšys.

Kaniterapijos seansas išsiskyrė ir tuo, kad jame be sertifikuoto kaniterapinio šuns dalyvavo ir dar penki kaniterapijos egzaminui besirengiantys šunys su savo vedliais. Egzaminas vyks gegužės pabaigoje, tikimasi, kad po jo sertifikuotų kaniterapinių šunų skaičius Lietuvoje išaugs iki 10. Šiuo metu Lietuvoje tokių šunų, kurie gali teikti pagalbą vaikams ir suaugusiems žmonės, yra šeši.

Šaltinis
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)