Pasiruošimui: 25 minutės,
Kepimui: 18 minučių,
2-4 porcijos.
63 ml alyvų aliejaus,
1 smulkiai pjaustytas svogūnas,
1 maža tarkuota morka,
1 maža tarkuota (turėtų būti jauna, žalia luobele) cukinija,
250 ml tarkuoto moliūgo,
85 ml pjaustyto mažais kubeliais fermentinio sūrio,
pusė arbatinio šaukštelio druskos,
pusė arbatinio šaukštelio juodųjų maltų pipirų,
5 kiaušiniai.
Supilti 2 šaukštus aliejaus į įkaitintą keptuvę ir apkepinti supjaustytą svogūną. Po to dėti kitas tarkuotas daržoves: morkas, cukiniją ir moliūgą. Troškinti jas dar apie 3 minutes. Apkepusias daržoves suversti į dubenį ir leisti kiek atvėsti. Tuomet sudėti į daržoves sūrio gabaliukus, suberti druską, pipirus ir viską išmaišyti. Tada į šią masę supilti ir įmaišyti plaktus kiaušinius.
Įkaitinti likusį aliejų keptuvėje ir supilti omleto masę. Išlyginti ir kepti 3-5 min. Jei omleto viršuje susikaupia neiškepusios kiaušinio masės, reikia palenkti keptuvę taip, kad skystas kiaušinis per omleto kraštą subėgtų į dugną. Taip kartoti ir toliau kepti tol, kol omletas apkeps. Jei norite, kad omleto viršus būtų labiau apskrudęs, reikėtų jį trumpam pašauti į orkaitę. Patiekti į stalą karštą, supjaustyti ir valgyti. Galima paskaninti žalumynais. Tiks vegetarams.
Skanaus!