Įspėjus, kad mažai vaikai gali paspringti sukučių baterijomis, o prarijus jos gali sukelti vidinį kraujavimą, šimtai sukučių „fidget spinners“ išimti iš prekybos centrų, rašo independent.co.uk.

Jungtinėje Karalystėje prekybos standartus nustatančios ir tikrinančios įstaigos specialistai nustatė, kad prie sukučių nebuvo jokios informacijos dėl saugumo, taip pat nebuvo nurodyta, kokio amžiaus vaikams jie tinka.

Specialistai įspėjo, kad kai kurie sukučiai yra su švieselėmis, o šios – su ličio jonų baterijomis, kurios gali sukelti vidinį kraujavimą, jei vaikas netyčia prarytų.

Specialistas Martinas Veale‘as teigė: „Sukučiai „fidget spinner“ šiuo metu labai populiarūs tarp vaikų. Norime užtikrinti, kad žaisdami su jais vaikai būtų saugūs. Mūsų prekybos standartų taikymo pareigūnai apžiūrėjo kai kuriuos parduodamus sukučius ir pamatė, kad jie turi mažų, pavojingų detalių, taigi vardan žmonių saugumo jie turėtų būti išimti iš prekybos. Perkantys sukučius turėtų pirkti juos iš patikimo pardavėjo, o ant pakuotės turėtų aiškiai matytis saugumo instrukcija.“

Sukučiai sukurti gerinti vaikų autistų ir kitų vaikų su specialiaisiais poreikiais motorikos gebėjimus.

Manoma, kad sukučiai mažina stresą, padeda susikaupti. Tėvams patartina įsitikinti, kad maži vaikai žino, kaip saugiai žaisti su sukučiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)