ŠTAI KELIOS MŪSŲ MINTYS.

Jei dovanai galite skirti tik dešimt litų, padovanokite:

- linksmam draugui - rūkytą žuvį, įvyniotą į laikraštį;

- smaližiui - medaus stiklainėlį, juk nėra geresnės dovanos žiemą;

- malonumų mėgėjui - kvapnių žolelių namams kvėpinti;

- gurmanui - prieskonių vynui (ar maistui gardinti);

- norinčiam turėti tikrą draugą - šuniuką iš gyvūnų prieglaudos;

- dar išeitų dešimt mobiliųjų telefonų po litą...

O ką galima padovanoti nemokamai?

- bučinį tam, kuris (-i) jo taip ilgai troško;

- meilės prisipažinimą;

- šiltą meilės laišką;

- skambutį draugui, su kuriuo seniai bendravai;

- dėmesį, kurį anksčiau pagrobdavo darbas;

- atleidimą tam, kuris jo taip laukia...

Ką dar? Ką galima padovanoti artimui, draugui, bendradarbiui, neišleidžiant nė lito arba - iki 10 litų?

Jūs sugalvokite, mums parašykite: gyvenimas@delfi.lt ir laimėkite puikių prizų.

Pirmos vietos laimėtojui atiteks desertinis fondiu dviems ir psichoterapeuto Olego Lapino knyga „Vienas megabaitas apie meilę“, kurią gaus ir antros bei trečios vietos laimėtojai.

Idėjų lauksime iki gruodžio 19 dienos, o 22 d. paskelbsime nugalėtojus.

Įdomiausias idėjas, parašytas sklandžiai ir lietuvių kalba ( su š, ž, ū, ų :), publikuosime.

P.S. atsiuntę originalios dovanos nuotrauką turės daugiau šansų laimėti prizus. Bet nuotraukose turi būti užfiksuota originali dovana, o ne, pavyzdžiui, blizgučiais nupurkšta žvakidė iš prekybos centro :-)

SKAITYTOJŲ IDĖJOS:

Galiu pateikti keletą variantų:

- bilietas į klubą;

- 5 loterijos bilietai po 2 Lt;

- kuponas ledui "Akropolyje";

- picerijos dovanų čekis (ar kt, kur daug patiekalų iki 10 Lt);

- gražus puodukas;

- vyno butelis;

- žaidimas internete;

- stringai;

- albumas nuotraukoms;

dar galima iškepti tortą arba susirinkti su geriausiais to draugo draugais ir nufilmuoti linksmą ar juokingą pasveikinimą. Sumokėti reikės tik už CD, taip pat galima iš užsienio daug ką atsisiųsti, pvz. iš "Ebay".

Svetlana

------------------------------------------------------

Brangiausia dovana ne kažkoks daiktas, o jausmai, patyrimai, kartu praleistas laikas. Geriausia dovana - pora termosėlių gardžios arbatos ar kavos, išgertos kokioje jaukioje, gražioje ir draugui brangioje vietoje (lauke, gamtoje, o ne namuose, "Akropolyje" ar pan.), juokaujant, svajojant ir pasineriant į prisiminimus.

Rita

------------------------------------------------------

Ką galima padovanoti nemokamai?

- Sukurti eilėraštį iš širdies;

- Padainuoti dainą;

- Nupiešti piešinį;

- Išrinkti įdomiausias nuotraukas savo ir draugo (-ų) ir sudėti į Power Point arba Windows Movie Maker (galima su muzika), parašyti palinkėjimų ant nuotraukų ir bus jau kaip filmukas;

- Atnešti pusryčius į lovą (jei niekada to nesi daręs/-iusi).

Ką galima padovanoti už 10 litų ir mažiau?

- Kartoninę dėžutę (būna specialių arba galima pačiam dekoruoti) pripildytą saldainių arba su laišku viduje ir kokiu niekučiu;

- Drambliųką - sėkmės ir laimės simbolį;

- Angeliuką - amžiną sargą;

- Paties padarytą paveikslą - į paprastus įstiklintus didesnius rėmelius galima sudėti tavo ir draugo linksmiausias nuotraukas arba vieną nuotrauką su šalia parašytais palinkėjimais ar prisiminimais;

- Laišką butelyje.

Agnė

----------------------------------------------------

Ką padovanoti artimui, neišleidžiant nė lito arba - iki 10 litų?

Ogi šypseną, kurios taip trūksta ir ji nieko nekainuoja. Šypsena gali pasveikinti, apdovanoti ne tik artimą, draugą ar bendradarbį, bet ir kiekvieną sutiktą žmogų. Juk ir patys pastebime, kaip pasikeičiame, kai mus apdovanoja šypsena - gyvenime atsiranda daugiau saulės.

Savaitę, mėnesį tapti mylimo žmogaus angelu, kuris džiugintų pasirinktąjį žmogų mažomis smulkmenomis, dėmesiu, pagalba, įvairiais būdais ir svarbiausia SLAPTA (angelai nematomi).

Ugnė

----------------------------------------------------

Manau, kad kiekvieną pradžiugintų pačių padarytos dovanos, bet jau čia reikia būti rankdarbių mėgėju.

1. Numegzti šiltas raštuotas kojines, tapkutes, "batelius"

2. Dabar labai madingi "veltiniai" - sagė, karoliai, apyrankė... Vilna tekainuoja 3 litus, o iš to gabaliuko išeitų daug sagių ir t.t.

3. Saldainukais pvz. "BiBi" apklijuoti kokakolos buteliuką ar mineralinio vandens - bus galima atsigauti po švenčių.

4. Tušinukai, šratinukai, parkeliai tinka studentams.

Irma

----------------------------------------------------

Kiekvienais metais darau savo kūrybos dovanėles. Pavyzdžiui, gaminu atvirutes - išsiuvinėju ateinančių metų zodiako ženklą, arba įrėminu į rėmelį, kuris kainuoja tik 2 Lt. O šiemet dar padariau kiaušinių likerį. Jį supilsčiau į mažus buteliukus (talpa 50 gr., 100g.), užklijavau piešinį su jaučiu ir parašiau "Jaučio pienas" 2009 metai. Atrodo labai originaliai.

Kadangi neturiu tiek daug buteliukų, tai dar nuo vitaminų yra likusių baltų indelių. Jiems pridėjau rankenėles iš vielos, kad būtų panašu į bidonus (kur pylamas pienas) ir taip pat užklijavau padarytas aplikacijas.

Aldona

----------------------------------------------------

Manau, galima padovanoti ką nors naudingo. Čia priklauso nuo žmonių tipų. Kas jiems patinka ir tinka.

Romantikams patinka: žvakės, suvenyrai, ar graži maža knygutė, kambario dekoracijos.

Smaližiams: saldainių dėžutė, šokoladas.

Vaikučiams: mažas žaisliukas, saldainių dėžutė labiausiai pradžiugintų.

Paauglėms ar panelėms tiktų kas nors iš kosmetikos, arba papuošalas (karoliai, sagė).

Pagyvenusiems žmoniems: vaisiai, kojinės, naktiniai, vitaminai.

Vienas kitą mylintiems žmogeliukams: bilietas į koncertą, filmą, kiną.

Asmeniniai dalykai: kelnaitės...

Kolegoms, draugams - suvenyras.

O ką padovanoti, kad nieko nekainuotų, tai geras žodis. Kuris sušildo kiekvieno širdį. Priminimas, kad yra labai brangus šiame pasaulyje. Padėka už gerus darbus, padarytus per metus. Apkabinimas šiltas ir nuoširdus.

Jurgita

---------------------------------------------------

Na, man labiausiai patinka dovanoti pačios gamintas dovanas. Taigi siūlyčiau, kad ir kokią dėžutę nuo pirktos batų poras apklijuoti gražiu popieriumi ar kokiom atspausdintom bendrom, sentimentus keliančiom nuotraukom. Kai dėžutė jau paruošta, į jos vidų įdėti kokių kvapnių žolelių ar dekoracijoms skirtų "šiaudinių siūlų", tarp jų išdėlioti keletos rūšių arbatų, įpakuotų gražiuose celefaniniuose permatomuose maišeliuose, perrištuose dailiu raudonu kaspinėliu, taip pat šalia tokį maišelį su namuose keptais kalėdiniais meduoliais ar pačios gamintais naminiais triufeliais.

Jeigu mėgsti rankdarbius, galima dovanoti numegztas pirštines, kojines ar šaliką, bet jau įsitikinau, kad šiais laikais siūlai nemažai kainuoja.:) Na, o prie visų arbatų ir meduolių galima įdėti parašytus kokius 5 (galima ir daugiau, ir mažiau, čia jau priklausys nuo idėjų kiekio) laiškus, ant kurių vokų užrašyti datas, kada juos skaityti, pavyzdžiui: "Dabar", "Kai gersi žaliąją jazminaičių arbatą", "Kai bus labai liūdna", "Kai trūks manęs šalia" ir panašiai. Čia jau priklauso nuo kiekvieno išmonės, bet tokia dovana brangiai nekainuoja materialine prasme, užtat labai vertinga emocine prasme: itin šilta ir jauki.

Galima dovanoti ir vien keptus kalėdinius meduolius (keletą meduolių valgymui ir visiems po vieną su kaspinėliu, kad galėtų pasikabinti ant eglutės), supakuotus dailiai permatomam celefoniniam maišelyje (pernai tokiom dovanom nudžiuginau savo kolegas ir draugus). Arba galima padovanoti savo gamybos triufelių, juk vienu sykių jų galima daug prigaminti ir bus visiems iš karto. Receptų galima rasti tiek internete, tiek spintoje užkištose receptų knygose, tiek ir įvairiuose laikraščiuose ar žurnaluose.

Jei moki piešti, manau, galima draugus paprasčiausiai pradžiuginti ir orginaliu savo gamybos Kalėdiniu atviruku.

Rūta M.

--------------------------------------------------------

Kelionę po prisiminimus ar linksmus laikus, susidedančią iš užuominų: nuotraukų, daiktų, kurie kartais yra be galo įprasti, o kartais įgyja ypatingą prasmę. Šią kelionę galima užbaigti karšto šokolado puodeliu ;-)

Laura M.

--------------------------------------------------------

Galima paimti fotoaparatą, nufotografuoti kokį įdomų reiškinį ar tam žmogui patinkantį daiktą. Šią nuotrauką galima namuose atsispausdinti ant A4 formato lapo ir padaryti savadarbius rėmelius. Tikrai būtų orginali dovanėlė :)

Karolis

--------------------------------------------------------

Įsivaizdavau, kad rašau laišką Kalėdų Seneliui - juk tai šventė. Nupirkau gražų lapą, turėjau mažą žvirbliuko plunksnelę, kurią prilipdžiau laiško gale, kaip lengvumo simbolį ir nuotrauką, kurioje mes kartu... Tai kainavo dar mažiau, bet žodžiai ir jų reikšmė įrašyta balto popieriaus lape, turėjo neįkainojamą vertę. Įteikiau laišką ant Vilniaus gynybinės sienos, nuo kurios matyti didelė dalis Vilniaus. Liepiau atplėšti ir pati perskaičiau. Kitą dieną draugas išvyko toli už vandenyno ilgam laiko tarpui. Šiandien mes vis dar kartu:)

Tad ne piniguose, dovanų didume slepiasi stebuklai. Kartais jų tereikia labai mažai. Manau, kad kiekvienas gali parašyti laišką, jame papasakoti tai, ko nedrįstame ir tai bus viena originaliausių dovanų. Juk kiekvienam iš mūsų patinka gauti laiškus :), o ir kainuos labai nedaug.

Milda Š.

-------------------------------------------------------

Vaikinai! iškepkite sausainių savo draugėms, mamai ir net kolegėms. Moterys įvertins jūsų pastangas ir net nepastebės, jei sausainiukai bus per saldūs, kreivi ar truputį apdegę. Nustebsite kaip plačiai moterys moka šypsotis.

Merginos! Nustebinkite savo išrinkuosius kalėdiniu masažu, apsirengusios snieguolės kostiumu. Jį tai pradžiugins tikrai labiau nei kokie marškiniai.

Draugei, draugui, sesei ar šiaip geram pažįstamui puiki dovana gali būti graikiškas riešutas su išgraviruotu žodžiu „myliu“ ar kokiu nors palinkėjimu švenčių proga.

Mamai galite padovanoti pačių ištapytą šilkinį šalikėlį ar net visą skarą, o tėtį nudžiuginkitę tapytu kaklaraiščiu. Tiesiog nusipirkite balta paprastą kaklaraištį (turguje ar prekybos centre nesumokėsite daugiau nei 10 Lt ) ir pasitelkite fantaziją!

Ir niekada neužmirškite, svarbiausia įdomus, mielas įpakavimas. Taigi: kepkite, megzkite, siūkite, tapykite ir taip švenčių proga nustebinkite brangius žmones!

Monika

-------------------------------------------------------

Puikios, orginalios, širdžiai mielos dovanėlės

Geriausiai draugei/mylimajai/mylimajam: nupirkti didelį sąsiuvinį A4 formato ir jį visą prirašyti prisiminimais, mieliausiais ir linksmiausiais įvykiais, idėti kažkokių dalykėlių,kurie primintų tą svarbią dieną (čekis, saldainio popieriukas ir pan.). O jei dar įdėtumete porą nuotraukų - ašaros ir didžiulė šypsena draugės(-o) veide garantuota!:) (Kaina ~5 Lt)

Jei noris šiek tiek greičiau, nupirkite pagalvę ir baltą užvalkalą, ant to užvalkalėlio ka nors gražaus širdžiai parašykite :) (Kaina ~7 Lt)

Atspausdinkite didelę bendrą nuotrauką A4 formato! Interneto kavinėje tik 70 ct ir atrodo įspūdingai.

Taip pat galima padovanoti orginalius eglutės papuošaliukus: reikia pripūsti balioną, ištepti jį klijais ir užvynioti siūlais. Siūlai sudžiūsta, balioną susprogdinat - puiki smulkenėlė ant eglutės (kaina ~ 4 Lt).

Gražių švenčių,

Inga K.

--------------------------------------------------------

Įspūdinga dovana, kurią esu gavusi, buvo draugo sugalvotas siurprizas (tiesa, tai buvo gimtadienio dovana, bet juk siurprizai ypač tinka Kalėdoms). Grįžtu namo ir nuėjusi plautis rankų randu vonią maždaug iki pusės pripiltą vandens, ant dugno - akmenukai ir mažos kriauklelės. Ir butelis su rašteliu viduje.

Susižvejoju tą butelį, atidarau, o jame - trys seno, pageltusio popieriaus lapai ("pasendinti" popierių galima įmerkus lapus į juodą arbatą arba tirpią kavą ir išdžiovinus nelabai karštoje praviroje orkaitėje). Pradedu skaityti, kas parašyta. Pasirodo, mano draugą, beapžiūrinėjantį laivų kapines kažkur prie Afrikos krantų, pagavo piratai, nusitempė į savo laivą ir išplaukė nežinoma kryptimi.

Patyręs daugybę nuotykių (trys puslapiai teksto...), jis pagaliau pabėgo, bet pateko į negyvenamą salą. Nežino, kaip su manim susisiekti, tai parašė šitą laišką ant iš piratų nugvelbto popieriaus, ir įdėjęs į butelį (nuo romo, žinoma), siunčia man. Labai pasiilgo ir tikisi, kad rasiu laišką ir kuo greičiau atvyksiu į salą, nes ji labai graži ir galėsim pabūti dviese.

Tada tarpdury pasirodė ir pats siurprizo sumanytojas, o aš, aišku, labai dėl to apsidžiaugiau :) Vakarą praleidom dviese labai labai jaukiai. Tai va. Manau, kad jam visa tai pinigų nekainavo, o tik šiek tiek laiko ir fantazijos. Tai tik idėja, ją kiekvienas gali koreguoti ir pritaikyti sau.

Viena mano draugė labai mėgsta lankstyti origami - sukomponavus kokį įmantresnį lankstinį ir, sakykim, šokoladą ar kvapnios sveriamos arbatos maišelį, išeitų tokia originali dovana, kokios greičiausiai ir už pinigus nenupirktum.

Taip pat nuostabi dovana yra tavo paties (pačios) keptas pyragas ar pyragėliai. Kai kas nors ateina ir atsineša savo pačių keptą skanėstą, tai tokius svečius tiesiog išbučiuoti norisi. Tu - pyragą, draugas ar kolega - karšto vyno, ir šventiška nuotaika garantuota. Perfrazavus žinomą posakį, nėra nieko geriau už tikrą draugą, nebent tikras draugas su pyragu :)

Nuostabus išradimas, dabar jau beveik užmirštas - "nagučiai". Vaikystėje su draugėmis gruodžio pradžioje keisdavomės mažomis dovanėlėmis, dažniausiai tai būdavo vokeliai, pilni visokiausių smulkmenų. Ant vokelių užrašydavom: "Nekišk nagučių iki šv. Kūčių". Susitardavom, kad "nagučiams" neišleisim daugiau nei po tris, penkis litus. Visą gruodžio mėnesį netverdavom smalsumu, kas tuose "nagučiuose" slepiasi.

Manau, kad tokie maži stebuklai puikiai tiktų ir suaugusiems, draugams, kolegoms, mylimiesiems, jau nekalbant apie vaikus, kurie tiesiog spirgėtų iš smalsumo iki pat Kūčių vakaro. O tos mažytės smulkmenėlės gali būti bet kas: negliaudyti lazdyno riešutai, mažytė atvirutė su linkėjimais, laiškas, žaisliukas eglutei, šaukštelis uogienei, saldainiai...

P.S. Būdas atskirti gerą dovaną nuo tiesiog dovanos: tas, kuriam dovanojama, turi jausti, kad apie jį galvota, dėl jo stengtasi ir aukota laiko. Nesvarbu, ar tai ilgas ir nuoširdus laiškas, ar netikėtas siurprizas, ar daiktas, apie kurį tavo mylimasis (-oji) ilgai svajojo (o tu juk pastebi, apie ką jis (ji) svajoja ). Todėl geriau nepirkti jau supakuotų ir dovanojimui paruoštų daiktų, o jei nėra kitos išeities, reiktų nuo savęs pridėti dar kokią smulkmenėlę - ji šimtą kartų padidins dovanos vertę.

Linkiu visiems jaukių švenčių,

Albina G.

---------------------------------------------------------

Atrodytų, tiesiog neįmanoma, kad už 10 litų galima kažką nupirkti švenčių proga. Kalėdos tokia šventė, kada norisi gauti kažką labai mielo, švelnaus ir artimo širdžiai.

Galiu pasiūlyti keletą tokių variantų...

Galima padovanoti kalėdinę mažą kojinę, iš kurios kyšotų simpatiško pliušinio meškiuko galvutė.

7 maži angeliukai, nešantys ramybę namams.

Rankų darbo atvirukas, perrištas kaspinėliu (taip miela).

Knygelė, kupina gražių žodžių.

Albumas su žmogaus, kuriam dovanojate ir jūsų bendromis nuotraukomis, surinktomis iš archyvų namuose.

Mažas rėmelis nuotraukai, į kurį įdėkite lapelį su užrašu "Čia turėtų būti tavo nuotrauka" arba "Linksmų Kalėdų"

Kelių rūšių smilkalai.

Graži kvepianti žvakė, skleidžiantį malonų aromatą.

Muilas (rankų darbo).

Metų simbolis (karvutė ar jautis).

Mandarinų maišelis (juk tai taip kalėdiška) aprištas kaspinėliu ir pririštu eglės žaisliuku.

Maža dirbtinė eglutė, papuošta saldainiais, meduoliais ir gal net maža jūsų nuotraukėle.

Spalvoti pieštukai (nusikelkime į vaikystę, juk taip miela, kai buvome maži vaikai, gaudavome tokius dalykus).

Dėžutė kalėdinių žaisliukų eglei.

Sagė plaukams.

Vyrams labai tiktų kojinės (jos juk taip greitai plyšta).

Horoskopas kitiems metams.

Vokas, kuriame galima įdėti parašytą laišką apie visus kartu praleistus metus, mažą atviruką ir angeliuką.

Močiutei galima padovanoti kelis šventus paveikslėlius.

Tetai tiktų puodelis ar druska voniai.

Mamą nudžiugink kremu rankoms.

Maišelis trintukų (liūdnoms mintims ištrinti ir blogai nuotaikai praskaidrinti).

Maži simpatiški guminiai arba moliniai gyvūnėliai mažame raudoname maišelyje (trauki nematydamas ir nežinai ką ištrauksi).

Asta

-----------------------------------------------------------

Mano idėja: dvi stiklinaitės ir specialių prieskonių karštam vynui (kaina 9.98 Lt).

Evelina

---------------------------------------------------------

Pernai, artėjant Žiurkės metams, draugei padovanojau pelėkautus ir sūrio gabaliuką dailioje dėžutėje. Sekantys metai - Jaučio. Padovanosiu truputėlį šieno dailiame maišelyje - jautukui prisivilioti.

Lina N.

--------------------------------------------------------

Galima sukomponuoti kompoziciją iš saldainių, panaudojant įvairių rūšių saldainius, eglės ar pušų šakeles, kokius nors naujametinius papuošalus. Labai gražu papuošti šampano butelį naujametine kompozicija. Tokios dovanos visada tiks prie Kalėdų stalo.

Gerų ir šiltų Kalėdų :)

Genutė G.

-------------------------------------------------------

Jau rugsėjo pabaigoje pasirūpinau dovanomis bendradarbiams, kurios man kainavo maždaug po 3 Lt kiekvienam. Kadangi gyvenu name, tai turiu sodą, o jame auga didelės obelys. Šiemet priderėjo labai daug obuolių, tad sugalvojau išvirti obuolių uogienės. Na, ir žinot, išėjo laaaaaaaaabai skani, todėl šiais metais Kalėdoms visiems mylimiems bendradarbiams dovanosiu po mažą gražiu kaspinu perrištą stiklainiuką obuolienės. Šilta, miela, skanu ir tik 3 Lt :-)

Jolita M.

-------------------------------------------------------

Prisijungiu prie grupės žmonių, kurie siūlo dovanas gaminti patiems. Manau, kad žmogui gauti rankdarbį yra daug smagiau negu brangią dovaną, kuri neturi sielos. Taigi visai paprastas, bet mielas gali būti triušiukas, kurį galima įsisegti į šaliką, megztinį ar net rankinę ;).

Gabrielė S.

-------------------------------------------------------

Nupirkite stiklainį ir už likusius pinigus ten primeskite visokiausių guminukų, o ant stiklainio prirašinėkite visokių juokų - bus ir gražu, ir skanu, ir orginalu. Dar galima viduryje tų guminukų idėti arbatos pakelį su prierašu: jei kartais noretum šiltos arbatos ;)

Braškė

------------------------------------------------------

Dirbančiam draugui (-ei), galima padovanoti darbo kalendorių. Tame darbo kalendoriuje (Jums svarbias dienas) galite išpiešti gražiomis gėlytėmis, parašyti gražų eilėraštį, palinkėjimą ir t.t. Galite įklijuoti ir džiovintų gėlyčių, kokius nors karpinius ir pan. Šia dovana Jūsų mylimas žmogus galės naudotis visus metus, ir kiekvieną dieną prisimins Jus. O svarbiausiomis Jums dienomis dar galės ir perskaityti Jūsų parašytus palinkėjimus (jei netyčia užmirštumėte svarbią datą pasveikinti savo mylymąjį :)

Darbo kalendoriaus kaina nuo 10 iki 20 Lt, bet svarbiausias ir brangiausias - įdėtas nuoširdus darbas. Mano žmona tokia dovana liko labai patenkinta ir kažko originalaus tikisi ir šiemet.

Dar galite padaryti kalendorių, kuriame būtų Jūsų ar draugų nuotraukos iš kartu praleistų atostogų, gimtadienių, iškylų ir pan. Kalendoriui reikėtų 12 nuotraukų, 13 A4 lapų, įrašyti mėnesius kiekviename lape ir viską atspausdinti. Sąnaudos minimalios, jeigus spausdinsite ant paprasto lapo, bet atminkite, kad tuomet nukentės nuotraukų kokybė.

Tomas S.

-------------------------------------------------------

Už dešimt litų pvz.: galima padovanoti vyno butelį ir priklijuoti savo sugalvotą etiketę, su pasveikinimais ar pan.

Geriausiai draugei/draugui (labai užimtam) voką su adresu, data ir rezervuotu laiku į kosmetologines ar masažo procedūras. Už seniai išsvajotas procedūras aišku susimokėtų draugė/draugas.:)

Živilė

-------------------------------------------------------

Galima padovanoti:

vinių kilogramą,

raudoną plytą,

tikrą gaidį (aišku, nežinia ką su juo paskui veikti),

arklio pasagą (tikrą iš antikvariato),

alavinį kareivuką,

kirviui kotą,

jei draugas turi židinį - malkų ryšulėlį,

kojinę Kalėdų dovanoms krauti,

10 Lt žetoną kazino,

Pirmam kartui pakaks :)

Danas J.

----------------------------------------------------------

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)