Rizotto su grybais

6 porcijos

500 g šviežių baravykų,
4 stiklinės vandens,
½ valg. šaukšto alyvų aliejaus,
½ didelio, smulkiai pjaustyto ropinio svogūno,
2 didelės smulkintos česnako skiltelės,
1 arbat. šaukštelis sausų kmynų,
1 stiklinė ryžių,
2/4 stiklinės sauso raudono vyno,
½ stiklinės tarkuoto sūrio,
1 kupstelis petražolių.

Išvirkite grybus, išgriebkite kiaurasamčiu ir susmulkinkite. Sultinį paskaninkite druska ir pipirais. Ant vidutinės ugnies keptuvėje pakaitinkite alyvų aliejų ir jame 10 minučių patroškinkite svogūnus ir česnaką. Dėkite grybus ir kmynus, patroškinkite. Tuomet dėkite ryžius ir, maišydami kepinkite juos 1 minutę. Įpilkite vyno ir leiskite skysčiui įsigerti maždaug 3 minutes. Tuomet įpilkite sultinį ir apie 20 minučių periodiškai pamaišydami virkite, kol ryžiai išvirs. Išvirusius ryžius pabarstykite tarkuotu sūriu, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Rizotto papuoškite smulkintomis petražolėmis.

Daržovių ragu su grybais

4 porcijos

400 g stambiai pjaustytų šviežių grybų,
½ stiklinės smulkintų svogūnų,
600 g be odelės, kubeliais pjaustytų pomidorų,
300 g kubeliais pjaustytos cukinijos,
2 dideli, kubeliais pjaustyti saldūs žalieji pipirai,
2 valg. šaukštai augalinio aliejaus,
3 skiltelės smulkinto česnako,
1 arbat. šaukštelis prieskonių mišinio,
juodųjų pipirų pagal skonį,
2 valg. šaukštai sauso balto vyno.

Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir jame 3 minutes patroškinkite svogūnus ir česnaką. Dėkite pomidorus, cukiniją, pipirą, grybus, prieskonius ir juoduosius pipirus. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite maždaug 15 minučių. Įpilkite vyno ir patroškinkite dar 2 minutes.

Grybų salotos

4 porcijos

500 g šviežių grybų,
2/4 stiklinės išlukštentų kedrų riešutų,
2 valg. šaukštai alyvų aliejaus,
1 stiklinė smulkintų svogūnų,
1 stiklinė smulkintų raudonųjų saldžiųjų pipirų,
2/4 stiklinės apelsinų sulčių,
¾ arbat. šaukštelio druskos,
½ arbat. šaukštelio acto,
juodųjų pipirų pagal skonį,
6 stiklinės salotų lapų.

Įkaitintoje keptuvėje be sviesto iki auksinio- rudo atspalvio pakepinkite kedro riešutėlius. Įkaitinkite aliejų ir jame 3 minutes pakepinkite ropinius svogūnus. Į keptuvę dėkite grybus ir pipirą, nuolat pamaišydami patroškinkite 5 minutes. Tuomet nukelkite nuo ugnies, pilkite apelsinų sultis, druską, actą ir pipirus. Didelį dubenį išklokite salotų lapais, pripilkite kedro riešutėlių. Ant viršaus sudėkite šiltą grybų masę ir patiekite į stalą.

Šviežių šampinjonų salotos

2 porcijos

6 vidutiniai šampinjonai,
1 šviežias agurkas,
1 indelis nesaldaus neriebaus jogurto (galima pakeisti kefyru) ,
1 česnako skiltelė,
garstyčios, druska, pipirai, švieži žalumynai pagal skonį.

Nevirtus šampinjonus ir agurką supjaustykite plonais griežinėliais. Česnaką ir žalumynus susmulkinkite. Viską išmaišykite, dėkite druskos ir pipirų. Garstyčias (ant peilio galiuko) sumaišykite su jogurtine mase ir dėkite į salotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją