Grybų patiekalai

Kas nemėgsta kvepiančių mišku keptų svieste baravykų? Arba troškintų voveraičių? O gal jūs labiausiai mėgstate raugintas rudmėses ar žaliuokes? Mes siūlome išmėginti keletą naujų receptų su grybais.
Rizotto su grybais

6 porcijos

500 g šviežių baravykų,
4 stiklinės vandens,
½ valg. šaukšto alyvų aliejaus,
½ didelio, smulkiai pjaustyto ropinio svogūno,
2 didelės smulkintos česnako skiltelės,
1 arbat. šaukštelis sausų kmynų,
1 stiklinė ryžių,
2/4 stiklinės sauso raudono vyno,
½ stiklinės tarkuoto sūrio,
1 kupstelis petražolių.

Išvirkite grybus, išgriebkite kiaurasamčiu ir susmulkinkite. Sultinį paskaninkite druska ir pipirais. Ant vidutinės ugnies keptuvėje pakaitinkite alyvų aliejų ir jame 10 minučių patroškinkite svogūnus ir česnaką. Dėkite grybus ir kmynus, patroškinkite. Tuomet dėkite ryžius ir, maišydami kepinkite juos 1 minutę. Įpilkite vyno ir leiskite skysčiui įsigerti maždaug 3 minutes. Tuomet įpilkite sultinį ir apie 20 minučių periodiškai pamaišydami virkite, kol ryžiai išvirs. Išvirusius ryžius pabarstykite tarkuotu sūriu, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Rizotto papuoškite smulkintomis petražolėmis.

Daržovių ragu su grybais

4 porcijos

400 g stambiai pjaustytų šviežių grybų,
½ stiklinės smulkintų svogūnų,
600 g be odelės, kubeliais pjaustytų pomidorų,
300 g kubeliais pjaustytos cukinijos,
2 dideli, kubeliais pjaustyti saldūs žalieji pipirai,
2 valg. šaukštai augalinio aliejaus,
3 skiltelės smulkinto česnako,
1 arbat. šaukštelis prieskonių mišinio,
juodųjų pipirų pagal skonį,
2 valg. šaukštai sauso balto vyno.

Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir jame 3 minutes patroškinkite svogūnus ir česnaką. Dėkite pomidorus, cukiniją, pipirą, grybus, prieskonius ir juoduosius pipirus. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite maždaug 15 minučių. Įpilkite vyno ir patroškinkite dar 2 minutes.

Grybų salotos

4 porcijos

500 g šviežių grybų,
2/4 stiklinės išlukštentų kedrų riešutų,
2 valg. šaukštai alyvų aliejaus,
1 stiklinė smulkintų svogūnų,
1 stiklinė smulkintų raudonųjų saldžiųjų pipirų,
2/4 stiklinės apelsinų sulčių,
¾ arbat. šaukštelio druskos,
½ arbat. šaukštelio acto,
juodųjų pipirų pagal skonį,
6 stiklinės salotų lapų.

Įkaitintoje keptuvėje be sviesto iki auksinio- rudo atspalvio pakepinkite kedro riešutėlius. Įkaitinkite aliejų ir jame 3 minutes pakepinkite ropinius svogūnus. Į keptuvę dėkite grybus ir pipirą, nuolat pamaišydami patroškinkite 5 minutes. Tuomet nukelkite nuo ugnies, pilkite apelsinų sultis, druską, actą ir pipirus. Didelį dubenį išklokite salotų lapais, pripilkite kedro riešutėlių. Ant viršaus sudėkite šiltą grybų masę ir patiekite į stalą.

Šviežių šampinjonų salotos

2 porcijos

6 vidutiniai šampinjonai,
1 šviežias agurkas,
1 indelis nesaldaus neriebaus jogurto (galima pakeisti kefyru) ,
1 česnako skiltelė,
garstyčios, druska, pipirai, švieži žalumynai pagal skonį.

Nevirtus šampinjonus ir agurką supjaustykite plonais griežinėliais. Česnaką ir žalumynus susmulkinkite. Viską išmaišykite, dėkite druskos ir pipirų. Garstyčias (ant peilio galiuko) sumaišykite su jogurtine mase ir dėkite į salotas.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Namai

Žaislų mados: iš kur atsiranda ir kiek išsilaiko

Dar ne taip seniai visos pasaulio mergaitės verkė dėl lėlių Barbių ir atrodė, kad jų šlovė niekada neišblės, tačiau dabar mažosios tiesia rankas į lėlės–siaubūnes, vadinamas monstrėmis.

Pristatė ranka pieštą kelionių po Lietuvą žemėlapį vaikams

Internetinis kelionių projektas Lietuvon.lt kartu su grafike Neringa Žukauskaite sukūrė pirmąjį Lietuvoje ranka pieštą šalies žemėlapį vaikams.

Atostogų užsienyje dilema: ką daryti susirgus vaikui (1)

Vasarą dvigubai padaugėja atvejų, kuomet užsienyje su atžalomis atostogaujančios šeimos patiria rimtus iššūkius dėl vaikų sveikatos ar nelaimingų atsitikimų.

Mankšta padės sumažinti nemalonius pojūčius nėštumo metu

Atėjus vasarai turiu gerą progą praleisti daugiau laiko lauke ir jį išnaudoti kažkiek aktyvesnei fizinei veiklai, kuri pastaruoju metu man labai padeda kovoti su bendru organizmo apsunkimu ir tiesiog suteikia gerą energijos užtaisą.

Levretės – ir Europos didikų rūmus puošusi šunų veislė

Levretės buvo populiarios dar senovės Egipte, o nuo XIV amžiaus buvo itin mėgstamas augintinis Europos valdovų dvaruose.