Paruošimui: 15 min.
Gaminimui: 35 min.
Kaloringumas: 310 kcak/1 porc.
Blyneliams reikės:
1 svogūno,
1 skiltelė česnako,
1 aitriosios paprikos ankštis,
250 g morkų,
250 g cukinijos,
8 valg. šaukšt. aliejaus,
250 ml daržovių sultinio,
75 g manų kruopų,
1 kiaušinis,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Padažui:
30 g majonezo,
100 g natūralaus jogurto be priedų,
1 arbat. šaukšt. garstyčių.
Pundelis jaunų svogūnų laiškų,
1 skiltelė česnako,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminame:
Susmulkinkite daržoves: svogūną, česnaką ir aitriosios paprikos ankštį supjaustykite mažais kubeliais; nuvalytas morkas sutarkuokite smulkia trintuve, o cukinijas – stambia; svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Orkaitę įkaitinkite iki 100°.
1. Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame svogūną, česnaką ir aitriąją papriką.
2. Į pakepintas daržoves supilkite daržovių sultinį ir greitai užvirinkite. Pastoviai maišant, pamažu supilkite manų kruopas.
3. Virkite manų kruopas 5 minutes ant labai silpnos ugnies, pastoviai maišant mediniu šaukštu.
4. Paskui įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite ir padalinkite masę į 2 dalis.
5. Į vieną pusę manų košės suberkite morkų tarkius, į kita – cukinijų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
6. Padarykite iš abiejų rūšių masės blynelius ir apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių.
7. Apkeptus blynelius sudėkite ant popierinių servetėlių, kad nutekėtų riebalų perteklius, paskui sudėkite į skardą ir pašaukite į įkaitintą, bet jau išjungtą orkaitę.
8. Tuo tarpu paruoškite padažą. Supilkite į indą ir gerai išmaišykite jogurtą, majonezą, garstyčias ir suberkite susmulkintus svogūnų laiškus.
9. Nuvalykite česnaką ir išspauskite jį į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su karštais blyneliais.
Skanaus!