Šiuo tikslu visiškai nebūtina specialiai tam pirkti brangius boa iš egzotiškų paukščių plunksnų. Galbūt jūsų (arba jūsų senelės) spintoje atsiras beviltiškai iš mados išėjusi suknelė, kurią vargu ar kas dar sugalvos dėvėti. Pasinaudokite mūsų idėja ir jūsų spintoje taps erdviau.

Efektyvus įpakavimas

Jeigu neapgauna atmintis, taip yra įpakuojami saldūs pyragėliai viename prabangiame restorane. Na, ir dar taip pakuojamos naujametės dovanos. O kodėl gi lygiai tokiu pat būdu “neįpakavus” patrono su lempute? Tik iš vienos pusės dėžutę reikia ne uždaryti, o paprasčiausiai vieną pusę nupjauti palei sulenktą juostą. Tokiam abažūrėliui geriausiai tiks gofruotas kartonas. O pilnam apipavidalinimui galima naudoti žaislinės piramidės detales – žinoma, jeigu tai tik nesukelia konflikto su vaikais.

“Malūnsparnis”

Idėja papuošti abažūrą vaikišku propeleriu visiškai ne tokia lengvabūdiška, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Jeigu šis mini propeleris staiga pradės suktis, vadinasi, jūsų bute siaučia skersvėjis. O galbūt tai permainų vėjas? Bet kokiu atveju judėjimas geriau nei nepaslankumas. Sukdamasis kartoninis propeleris tyliai traškės. Grobuonio kailio atspalviai – viso labo duoklė kintančiai madai. Abažūro pagaminimui tiks ne tik kartonas ir plokščias popierius; galima pasinaudoti peršviečiamu arba matiniu lankstaus plastiko lapu.

Tegyvuoja ultramarinas!

Jums pabodo nuobodus ir bespalvis virtuvės apstatymas? Siūlome paprastą sprendimą, nereikalaujantį didelių kapitalo sąnaudų. Jeigu virtuvės sienos dažytos geltonai, galima parinkti šiai spalvai kontrastingą ryškų ir gyvybingą toninį dekorą. Mėlyna – tai pirma, kas ateina į galvą. Ir teisingai – nes pirmas įspūdis dažniausiai ir yra teisingas. Ir taip, ant sienos – plakatas su vyraujančia ultramarinine gama, ant stalo – mėlynas stiklas ir ryškiai mėlynas porcelianas, ant lubų… Seno abažūro karkasą galima aptempti nauju (mėlynu) audiniu taip, kaip parodyta mūsų piešinyje. Audinio kraštai apsiūti, kad nespurtų.

Saldžioji porelė

Jeigu pas jus (netyčia) yra du standartiniai, nelabai įdomūs abažūrai, o tinkančio apipavidalinimo jiems jūs niekaip nesurandate ir iš viso nežinote, ką su jais daryti, o išmesti gaila, nes jie visiškai nauji, tai… Paimkite ir padarykite iš jų labai simpatiškas naktines lempas. Abažūrai paprasčiausiai sujungiami plačiomis pusėmis taip, kaip parodyta piešinyje. Gerai, jeigu jie bus kontrastingų ir viena kitą papildančių spalvų. Šviestuvui, stovinčiam ant naktinio staliuko, galinga lempa nereikalinga.

Šventinė nuotaika

Kažką šis abažūras primena… Gal būt, kad apverstą kibirą? Arba krepšelį be rankenėlių? Arba šiaudinę skrybėlę be brylių? Bendrai, tai nesvarbu. Jo ryški spalva suteikia toną visam stalui. Balta sienų ir staltiesės spalva dar labiau pabrėžia indų ir servetėlių ryškumą. Tvirtinant abažūrą reikės pasirūpinti elektros izoliacija, nes jis pagamintas iš lengvai užsidegančios medžiagos. Montažui naudokite gerai izoliuotus laidus ir medžiagas, neužsidegančias nuo karštos lemputės.

Romantiškas šviestuvas

Dar vienas porinis variantas. Tokiam naktiniam šviestuvui tiks popierinės arba šilkinės vėduoklės. Jos nebūtinai turi būti vieno tono, kaip parodyta nuotraukoje. Su skirtingų spalvų vėduoklėmis, parenkant ir derinant jas, bus įdomiau dirbti. Vėduoklės tvirtinamos prie dviejų lygiagrečių medinių lentjuosčių, kurios viena nuo kitos yra sutvirtintos tokiu atstumu, kad tarp jų tilptų lemputė.

Galima naudoti patroną – minjoną. Medinį pagrindą nudažykite reikalinga spalva arba, jeigu medžio faktūra yra graži, palikite nedažytą. Būtina sąlyga: medinis pagrindas turi būti pilnai viduje, kad jame galima būtų paslėpti elektros laidus.

Stebuklingas žibintas

Pasigaminti tokį šviestuvą labai paprasta. Jo pagrindas – kvadratinė reikalinga spalva nudažyta lenta. Iš apačios prie jos pritvirtintos apvalios metalinės kojelės. Korpusas pagamintas iš vienodo dydžio stiklinių detalių, sutvirtintų silikoniniu hermetiku.

Dekoratyviniai intarpai pagaminti iš pakankamai plono popieriaus, kad pro jį galėtų prasiskverbti šviesa. Atvaizdą galima išsirinkti bet kokį. Pavyzdžiui, atsišviestus patikusias iliustracijas iš knygų arba išdidint mylimojo nuotrauką… Ir įstatyti į jį stebuklingą fanfarą.

Sveika, gentie!

Šiandien interjero dekore yra madingi etniniai motyvai. Konstruojant šį toršerą naudotas audinys, pagamintas iš ypatingų augalų, augančių tropikuose, pluošto. Pagaminti šviestuvą labai paprasta. Iš balto kartono suformuokite 35 cm ilgio ir 18 cm skersmens cilindrą (išmatavimus galima keisti savo nuožiūra).

Palei kraštus įstatykite du metalinius atitinkamo dydžio lankus ir sutvirtinkite juos siūlais. Iš pluošto padarykite juosteles ir užsiūkite jas ant pagrindinio ištempto audinio. Aptempkite audiniu cilindrą kaip parodyta piešinėlyje ir apsiūkite kraštus. Abažūras padarytas. Beliko tik parinkti toršerui tinkančią kojelę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją