Kaip pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, 448 motinoms kas mėnesį valstybinės pensijos bus pradėtos mokėti nuo birželio-liepos mėnesių. Kadangi į tokią pensiją daugiavaikės motinos gali pretenduoti nuo šių metų sausio 1 dienos, joms bus išmokėti pinigai ir už sausio-balandžio mėnesius.

Per pirmąjį Lietuvos pirmojo ir antrojo laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisijos posėdį buvo paskirta 2,3 tūkst. antrojo laipsnio valstybinių pensijų daugiavaikėms motinoms.

Dalis šių pensijų buvo pradėta mokėti kovo mėnesį, didžioji pensijų dalis - balandį, o likusios - gegužės mėnesį.

Dar per 900 antrojo laipsnio valstybinių pensijų motinoms, pagimdžiusioms, išauginusioms ir gerai išauklėjusioms 7 ir daugiau vaikų, buvo paskirta per antrąjį šios komisijos posėdį balandį. Šioms motinoms pensijos pradėtos mokėti birželį, kartu išmokant šios pensijos nepriemoką nuo 2005 metų sausio 1 dieną.

Motinos, pagimdžiusios, išauginusios ir gerai išauklėjusios 7 ir daugiau vaikų, įgijo teisę gauti Lietuvos antrojo laipsnio valstybines pensijas nuo 2005 metų sausio 1 dienos.

Iki tol šios pensijos buvo skiriamos ir mokamos tik toms daugiavaikėms motinoms, kurios pagimdė, išaugino ir gerai išauklėjo 10 ir daugiau vaikų.

Antrojo laipsnio valstybinės pensijos daugiavaikėms motinoms skiriamos, jeigu joms jau sukako senatvės pensijos amžius (šiais metais - 59 metai ir 6 mėnesiai) arba jos pripažintos pirmosios ar antrosios grupės invalidėmis.

Šias pensijas skiria Lietuvos pirmojo ir antrojo laipsnių valstybinių pensijų skyrimo komisija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos savivaldybių arba apskričių administracijų teikimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją