„Kur gyvena kalba" yra antroji poetės Janinos Laniauskienės knyga vaikams, kviečianti mažuosius skaitytojus susipažinti su lietuvių kalba. Jos herojai — Kablelis, Taškelis, išminčius Raštas, piktoji ragana Klaida kiti - tai mažųjų skaitytojų vedliai po Kalbos šalį.

Knygos eilės pasakoja apie Tinginių kalną, ant kurio gyvena klaidos, taip pat supažindina su sesutėm Kabutėm, dvynukais Dvitaškiukais ir daug kitų įdomių herojų bei reiškinių, kuriuos vaikų tėveliai prisimins patys mokęsi per lietuvių kalbos pamokas.

"Vaikai — nekantrūs skaitytojai, tačiau jų fantazija - beribė, tereikia juos sudominti", - sako Janina Laniauskienė, sugalvojusi ugdyti vaikų dėmesį kalbai eilėmis. „Neretai lietuvių kalbos pamokos vaikams atrodo nuobodžios, tad aš tikiuosi, kad ši knyga padės kalbai tapti vaikų drauge, leis pajusti jos grožį ir galimybes".

Spalvingais dailininkės Gintarės Markevičienės piešiniais iliustruota knyga pasakoja vaikams apie įvairias kalbos ir gramatikos taisykles. "Rašydama svarsčiau - kaip vaikui paaiškinti, ką reiškia kabutės, kas yra skiemenys ir kiti svarbūs kalbos dalykai?",- pasakojo autorė.

Šventėn susirinkusius vaikus ir suaugusiuosius pasveikino renginio ir knygos globėja Jolanta Paulauskienė, o Kretingos mokyklos - darželio "Pasaka" auklėtiniai parengė muzikinį pasirodymą pagal J.Laniauskienės eiles.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją