Keramika, stiklas, namų papuošimo daiktai - stiprioji portugalų pramonės pusė ir viena pagrindinių eksporto sričių. Europoje ypač mėgstama tradicinė portugališka keramika.

Lygiaverčiai geriausioms europietiškoms firmoms dirba įmonės “Machado”, “Royal Cristal”, “Vista Alegre”, “Da Vinci”, “Costa Verde”, gaminančios prabangius porceliano indus ir krištolą. “Bordalo Pinheiro”- “liaudiškos” keramikos sektoriaus lyderis, o dizainerius iš “In Fusao” ir “JM Glass” įkvepia nepažintos stiklo galimybės, iš kurio jie gamina originalius ir absoliučiai novatoriškus daiktus.

Centrinę vietą parodoje tradiciškai užėmė stiklinis skliautas - “Marinha Grande mglass” markės, jungiančios daugelį Marinja Grande regiono stiklo įmonių, stendas. Tai bene galingiausias portugalų stiklo gamintojų susivienijimas, plačiai išvystytos gamybos, aukštos produkcijos kokybės ir puikaus dizaino dėka užimantis pirmaujančią vietą rinkoje.

Jubiliejiniame salone pirmą kartą buvo įgyvendintas projektas, jungiantis paskutines naminių aksesuarų ir stalo indų dizaino tendencijas. Gamybinių asociacijų jėgomis, pirmaujant “Marinha Grande mglass”, buvo organizuoti trys stendai, demonstruojantys pagrindines šiuolaikinio dizaino sritis: “Sugrįžimas į gamtą” (organinės formos, gamtinės medžiagos, natūralios spalvos), “Realistinis optimizmas” (“apnuogintos” formos, linksma ironija, multfilmų ir folkloro kalba) ir “Technologinis profilis” (funkcionalumas, avangardinis dizainas, “mašininė” estetika).

Ketvirtas stendas, kiek pretenzingu pavadinimu “Ieškant tikros prasmės”, publikai demonstravo netgi ne pačius daiktus, o dizainerių sukurtus jų plastikinius maketus (kurių tarpe buvo tokios figūros, kaip Ross Lavrouv ir “Lissoni Associati”), kaip projektus - pasiūlymus būsimiems gamintojams. Visi maketai buvo ryškiai balti ir balto parodos stendo fone atrodė labai futuristiškai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją