Kiti priešingai stengiasi skirti kuo daugiau laiko asmeniniams santykiams puoselėti, o vaikų auklėjimą palieka auklėms arba močiutėms. Galima ilgai diskutuoti, kurie iš jų yra teisesni, bet nereikia pulti į kraštutinumus. Gyvenime svarbiausia rasti aukso vidurį – skirti užtektinai laiko tiek mažiesiems, tiek gyvenimo partneriui. Tik taip pavyks sukurti laimingą ir darnią šeimą!

Štai keli patarimai, kaip stiprinti tarpusavio ryšį:

Sugalvoti naujų mažų ritualų. Pavyzdžiui, kiekvieną rytą pradėti nuo kavos gėrimo dviese. Tas kelias minutes, reikėtų pasistengti pamiršti visus rūpesčius ir tiesiog pabūti kartu, pasikalbėti apie svajones, jausmus ir visa tai, apie ką buvo kalbamasi, kai vaikų dar nebuvo šiame pasaulyje.

Nėra nieko pastovesnio už laikinumą. Kai būna labai sunku, prisiminti, kad viskas gyvenime yra laikina. Žiemos praeina ir ateina vasara. Audra baigiasi ir nušvinta vaivorykštė. Maži vaikai užauga ir išeina iš namų. Nesiliauti tikėti meile ir tuo, kad ji visada liks šalia, nesvarbu, kas darosi dabar. Galbūt lengviau bus ištverti sunkumus dabar, pagalvojus, kad jie laikini. Vieną dieną bus galima skirti tiek laiko sau, kiek norėsis.

Mąstyti kitaip. Pavyzdžiui, prieš susilaukiant vaikų, pora labai mėgo pietauti kavinėje, tačiau dabar tokiu laiku yra kitų reikalų. Todėl dabar jie, kai turi laisvą valandą, eina į artimiausią viešojo maitinimo įstaigą ir ten taip pat atrado mėgstamų patiekalų. Arba labai mėgo lankytis kine, o dabar kino teatrą įsirengia savo namuose, kai užmiega vaikai ir t. t.

Flirtuoti realiai ir virtualiai. Nors auginant vaikus sunku rasti laiko sau, tačiau kiekviena pora gali rasti laiko bendravimui elektroniniais laiškais ir žinutėmis visą dieną. Tuose laiškuose rašyti apie savo troškimus, flirtuoti. Kai kurios poros susigalvoja žaidimų, pavyzdžiui, dienomis lažinasi su mylimuoju dėl visko. Pralaimėjęs turi išpildyti norą. Kurti romantišką atmosferą. Pavyzdžiui, kiekvieną vakarą, suguldžius vaikus, miegamajame uždegti žvakes, apsirengti seksualius naktinius.

Dviese praustis duše. Kai vaikai užmiega, galima dviese nueiti į dušą ar į vonią su putomis, kalbėtis apie tai, kas tik šauna į galvą, atsipalaiduoti ir mėgautis vienas kitu.

Pasimatymus galima skirti ir namuose! Tikriausiai daugelis vaikų turinčių porų prisipažintų, kad vieni iš romantiškiausių vakarų įvyksta namuose, kai vaikai užmiega. Pavyzdžiui, galima susirasti kokio nors gurmaniško patiekalo receptą ir pabandyti jį pasigaminti kartu. Tyliai galima pasileisti gražių meilės dainų rinkinį. Kai vakarienė bus paruošta, gražiai paserviruoti stalą, uždegti žvakių ir mėgautis ne tik skaniu maistu, bet ir nuostabia kompanija. Jei namuose yra židinys, galima šalia pasitiesti paklodžių, išjungti šviesą, tyliai įjungti romantišką muziką, ragauti desertą dviese ir šnekėti apie tai, kas labiausiai rūpi.

Suorganizuoti trumpas atostogas! Pavyzdžiui, kai vaikai yra darželyje, nueiti pavalgyti į pamėgtą arba naują vietą, paskui pažiūrėti filmą ar nuveikti kažką, apie ką jau seniai buvo svajojama.

Suteikti partneriui, kuris daugiau laiko praleidžia su vaiku, laisvą dieną, per kurią jis galėtų daryti tai, ko nori: tiesiog išsimiegoti, susitikti su draugais ir kt. Jis bus tikrai dėkingas ir laimingas. Juk kaip kitaip parodyti savo meilę, jei ne rūpinantis kitu ir stengiantis padaryti jį laimingu.

Laikas, tapus tėvais, pasidaro labai brangus. Regis, asmeninis gyvenimas nustoja egzistuoti. Tada rūpinamasi tik vaiko poreikiais ir dienotvarke. Tačiau nereikia pamiršti, kad laimingi vaikai būna tik tada, kai yra laimingi tėvai. Juk pagaliau iš jų jie mokosi mylėti ir rodyti švelnius jausmus! Tai, ką jie matys nuo mažų dienų, vėliau greičiausiai pritaikys ir suaugę. Todėl ir dėl vaikų reikėtų skirti laiko tarpusavio santykiams puoselėti. 

Kartais gali užtekti ir 5 minučių, jei tos minutės išnaudojamos prasmingai. Jei per tas minutes gyvenimo partneriai pasijunta mylimi ir nevieniši. Sutuoktiniai, kurie jaučia stiprų ryšį, labiau džiaugiasi tėvyste. Jiems lengviau įveikti sunkumus, kurie iškyla auginant vaikus.