Šiais laikais turėti vaikų vis dar yra kultūrinė norma, tačiau specialistai sako, jog socialinis spaudimas po truputį mažėja.
2010-aisiais buvo atliktas tyrimas, pasak kurio, bevaikių šeimų skaičius išaugo visose demografijose. Vaisingumas tarp 2007 ir 2011 metų sumažėjo devyniais procentais.

Lyginant su 1970-taisiais, kai tik 1 iš 10 moterų neturėjo vaikų, šiomis dienomis kas penkta amerikietė nesusilaukia vaikų. Nors tyrime nebuvo paminėta, kodėl moterys neturi vaikų, 2002-aisiais Nacionalinė šeimos augimo apklausa rodo, jog procentaliai yra tiek pat 40 - 44 metų amžiaus moterų, nusprendusių neturėti vaikų, kiek ir negalinčių jų susilaukti.

Vaikų auginimas yra visą gyvenimą trunkantis darbas , keliantis nemažai streso ir daug kainuojantis. Ir nors būti tėvu yra nepaneigiamai nuostabi ir gyvenimą keičianti patirtis, ji – ne visiems. O tai nėra blogai. Nuo galimybės laisvai keliauti iki pinigų taupymo senatvei, gyvenimas be vaikų suteikia begalybę progų, kurias sunkiau aptikti auginant mažylius.

Štai 19 privalumų tiems, kurie neturi vaikų:

1. Paliekate ne tokį žymų anglies dioksido pėdsaką. Už kiekvieną vaiką moteris išnešioja, jos gyvenimo emisijos išauga 5,7 karto. Tai labai daug sauskelnių.

2. Galite skristi lėktuvu ir ilsėtis nebijodami, kad kažkas kreivai į jus žiūrės, nes su savimi pasiėmėte verkiantį vaiką.

3. Niekada nereikia prieš savo valią žiūrėti Nickelodeon kanalo.

4. Galite turėti gražių daiktų. Ar tai būtų pakabukas, nauji švarūs marškinėliai ar net toks svarbus dokumentas kaip pasas – nereikia rūpintis, kad vaikas visa tai sugadins.

5. Galite keiktis, kiek tik norite, juk neturit vaikų.

6. Kalėdų rytą nereikia keltis 6-tą valandą. (Ar bet kurį kitą rytą, nebent dėl profesinių ar asmeninių priežasčių).

7. Į vonios kambarį galite eiti uždarydami duris ir jos neatsidarys nebent tai būtų šuo.

8. Niekada nereiks būtų „Amžinai 21“. Nebent nuspręsite, kad labai norite tos 15 litų kainuojančios, figūrą išryškinančios suknelės ar mielo kaklo papuošalo. Bet nėra nieko blogiau nei būti įtrauktai į „Amžinai 21“ paauglio užsimaniusio naujų drabužių.

9. Mažiau stresuojate. 2013 metų gruodį Prinstono ir „Stony Brook“ universitetai išleido apklausą, kurioje dalyvavo beveik du milijonai amerikiečių (įskaitant ir 34 - 46 metų amžiaus tėvus). Anot tyrimo tiek tėvai, tiek tie, kurie vaikų neturi, beveik taip pat mėgaujasi gyvenimu, tačiau įrodyta, kad tėvai patiria daugiau pakilimų ir nuosmukių. Arturas Stonas, prisidėjęs prie tyrimo, sakė CNN: „[Tėvai] patiria daugiau stiprių teigiamų emocijų. Jie patiria daugiau džiaugsmo, tačiau tuo pačiu dažniau stresuoja“.

10. Jums nereikia ieškoti auklės ar kovoti dėl vietos darželyje norint ilgiau likti darbe ar skubiai išvažiuoti į verslo kelionę.

11. Į kino teatrą galite eiti kada tik panorėję. Nėra nieko geriau nei trečiadienio vakarą sėdėti tamsioje kino teatro salėje su dideliu spragėsių rinkiniu.

12. Jums nereikia keturias valandas išsėdėti šokių repeticijoje ar kokiame vaidinime. Kaip kažkada pasakė išmintingasis Luisas C.K.: „Gyvenime nėra smagesnės akimirkos už tą, kuomet pasibaigia vaiko spektaklis. Tiesiog... nėra nieko geresnio. Kai gali pasakyti: „Daugiau šito nebežiūrėsiu“. Kiekvieną sekundę kai tik dukra pasirodo ant scenos, negaliu kvėpuoti, nes labai ja didžiuojuosi, tačiau tai blogas spektaklis. Jie taip sunkiai dirbo, tačiau nieko gero neišėjo“.

13. Penktadienio rytą galite nuspręsti išvykti visam savaitgaliui. Nėra auklės? Jokių rūpesčių.

14. Vietoj to, kad guldytumėte vaiką į lovą, galite savo laiką praleisti peržiūrėdami „Skandalą“.

15. Jums lieka daugiau pinigų. Šiais laikais išlaidos norint užauginti vaiką siekia maždaug 610.000 litų. Dabar padauginkite šią sumą iš tiek, kiek vaikų norite ir laimingai galite likti bevaikiu.

16. Jums niekada nereiks sakyti „puodukas“. Niekada.

17. Užaugus niekada nebereiks važiuoti į Disneilendą. Nebent, žinoma, to norite. Tuomet viskas priklausys nuo jūsų ir galėsite daugiau laiko praleisti su Peliuku Mikiu.

18. Jums nereikia visur, kur tik einate neštis 14 kilogramų sveriančio krepšio pilno užkandžių, žaislų ir įvairių prietaisų.

19. Galite būti šauniu teta/dėde/krikštatėviu savo draugų vaikams. Ir dienos pabaigoje, kai baigiate su jais žaisti – galite atiduoti atgal.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (335)