Tėvai vaikams perduoda savo gyvenimišką patirtį, nesvarbu, ar tai rimti dalykai, ar smulkūs pamokymai, kaip, pavyzdžiui, nerašyk žinučių vairuodamas, būk kilnus, rūpestingai prižiūrėk dantis, nepamiršk padėkoti. Tačiau esama dalykų, kuriuos reikėtų pasakyti tik sūnui, dalykų, kurių ypač berniukai turėtų vengti, rašo ivillage.com. Taigi, pasakykite tai savo sūnui.

1. Nieko tokio, jei tau nesiseka sporte.

Priešingai populiariam įsitikinimui, ne visi berniukai turi būti labai sportiški. Nieko tokio, jei nesi futbolo komandos kapitonas. Natūralu, jei vieni berniukai mėgsta sportuoti, o kiti ne. Jei mėgsti komandinį sportą, stenkis dėl savo komandos, nesisielok dėl pralaimėjimų.

2. Niekam neįdomi tavo penio nuotrauka. Tikrai.

Ne pati geriausia idėja fotografuoti savo penį ir siųsti nuotrauką kam nors elektroniniu paštu ar platinti socialiniuose tinkluose. Nuotrauka išliks fotoaparate ar kompiuteryje, juk tu nenori, kad kas svetimas pamatytų? Juk gali pamesti fotoaparatą. Gali pamiršti kompiuteryje ir įjungus šeimos atostogų nuotraukų peržiūrą visa tai gali pasirodyti visu gražumu.

3. Nenustok šokti.

Berniukai paaugę pradeda drovėtis, meta šokius, manydami, kad tai tik jų vienų reikalas. Atsiranda nauji poreikiai, nauji pomėgiai. Žinau, kad tai gali būti sunku (gali būti sunku ir mergaitėms). Galvoji, kad šokti skambant kokiai nors primityviai muzikai nevyriška? Bet, patikėk manim, nieko nėra vyriškiau, nei vaikinas, pasitikintis savimi tiek, kad gali šokti nekreipdamas dėmesio į tai, ką apie jį pagalvos kiti.

4. Išmok gaminti maistą ir pats tvarkyk savo rūbus.

Brangusis, tu man kada nors padėkosi už tai. Gebėdamas pasirūpinti savimi tu jausiesi savarankiškesnis, mokėdamas virti galėsi nustebinti draugus ir savo merginą ateityje. Duodama tokius patarimus dukrai, aš būčiau palaikyta senamadiška, nepripažįstančia lyčių lygybės. Tačiau ir vyrui svarbu suprasti pagrindinius buities dėsnius, palaikyti tvarką namuose.

5. Visada stenkis tiksliai pataikyti, kai šlapiniesi.

Manau, galiu pasakyti, kad aš visada pataikau į klozetą šlapindamasi. O jūs, berniukai? Pritaškote visur – ant grindų, ant klozeto dangčio, netgi ant sienos. Stenkis atidžiai šlapintis, nuleisk vandenį, nuleisk klozeto dangtį. Kartok tai kas kartą, kai tik pasinaudoji tualetu.

6. Nesityčiok iš kitų.

Niekas nemėgsta tų, kurie tyčiojasi. Nebūk vaikinas, naudojantis savo fizines ir psichines galias pažeminti ar įžeisti kitą. Nerašinėk įžeidžiančių žinučių, neplatink patyčių socialiniuose tinkluose. Nesistenk, kad kiti juoktųsi iš tavo juokelių apie draugus. Būk tas, kuris nestovi nuošalyje, kai tyčiojamasi iš kitų, kai kitas žmogus žeminamas. Būk tas, kuris teigia, kad tyčiotis nėra drąsu ir garbinga. Žmonės tokius mėgsta. Taip pat ir aš.

7. Man, atvirai pasakius, nesvarbu, ar tu lieti savo penį. Tai tavo.

Viskas gerai. Aš žinau, kad tu vis tiek liesi. Tačiau nesikrapštyk kitų akivaizdoje, neišsitrauk viešai, išskyrus, aišku, kai tu nori pasišlapinti už krūmų. Išnaudok laiką, kai esi vienas vonioje ar savo kambaryje. Aš visada stengsiuosi vaikščioti garsiai ir pasibelsiu.

8. Turėsi pašokti su mama per savo vestuves.

Man nesvarbu, kas bus tavo antroji pusė, netgi kokios lyties. Nesvarbu, kur vyks ceremonija. Nesvarbu, kokių tradicijų jūs laikysitės. Tačiau turėsi pašokti su manimi.

9. Elkis atsakingai.

Tu nebūtinai turi būti vedęs, kad turėtum vaiką. Tačiau pradėti vaiką gali tik su moterimi, kuri nori vaiko. Kurią tu be proto įsimylėjęs. Tačiau turi būti mažiausiai dvidešimt penkerių, o ne paauglys. Ar žinai, kaip apsisaugoti? Visada naudok prezervatyvą. Visuomet.

10. Netapatink savo darbo su savimi.

Mes gyvename karjeristų pasaulyje. Vyrui sunku ypač, pasakius vardą, visada seka profesijos pristatymas. Tavo būsimoji profesija daug ką sakys ir apie tave patį. Bet tai dar ne viskas. Aš linkiu, kad tu mėgtum savo darbą ir suprastum, kad gyvenimas nepriklauso vien nuo tavo atlyginimo.

11. Būk geras vaikinas.

Aš nebūsiu visada šalia ir negalėsiu priminti, kad tu būtum mandagus, palaikytum duris, atsiprašytum, padėkotum ar pasisveikintum. Aš negalėsiu tau stuktelėti alkūne į pašonę, kai pertrauksi kitą asmenį. Užleisk vietą autobuse vyresniems ar neįgaliems žmonėms. Pasistenk, kad geros manieros taptų įpročiu.

12. Ne reiškia ne.

Niekada nebandyk interpretuoti, ką reiškia ne. Ir dar, bet koks girtos merginos atsakas ar tylėjimas reiškia ne. Visada.

13. Niekada nevenk apsikabinti ir pasibučiuoti.

Maži berniukai mėgsta glaustytis, apsikabinti. Nenustok taip daryti. Šaunu parodyti, kaip myli artimuosius. Kai žodžiais sunku išreikšti savo jausmus, visada galima apsikabinti. Tai tikra tiesa. Jei draugas nusiminęs, apsikabink. Žmona nuliūdusi? Apsikabink.
Susipykai su broliu? Susitaikykite apsikabinę. Jei mama pyksta, kad jai nepaskambinai, radęs praleistą skambutį, apkabink ją.

14. Tu pats galėsi prižiūrėti savo kūdikį.

Nors aš ir nenoriu, kad tu turėtum vaikų būdamas dar labai jaunas, tu pats neturi bijoti, kad nesugebėsi pasirūpinti kūdikiu. Viena geriausių vyro savybių – sutarimas ir lengvas bendravimas su vaikais.

15. Pasitikrink panages prieš išeidamas iš namų.

Spėju, kad tu gremži nagais grindis miegodamas, kitaip negaliu paaiškinti tavo nuolat pajuodusių panagių. Prašau, niekada neišeik iš namų nepatikrinęs nagų. Kirpk juos ir prižiūrėk reguliariai. Juk net jeigu visa tavo išvaizda spindės, nesutvarkyti nagai darys tave panašų į serijinį žudiką.

16. Būk mandagus ir mielas su jos tėvais.

Nedaryk man gėdos, vaike. Prisistatyk savo merginos tėvams, šypsokis, būk mandagus. Pagirk jų dukrą ir namus. Pajuokauk su jais.

17. Gyvenimas – tai ne Victoria’s secret katalogas.

Dauguma moterų nevilki tarpusavyje derančių liemenėlės ir kelnaičių. Tikros krūtys atsigulus ant nugaros nusvyra į šonus ir nėra identiškos. Realiame gyvenime moterys ne tokios, kokios būna žurnalų viršeliuose fotošopo pagalba.

Realiame gyvenime dauguma Amerikos moterų vilki 12-14 dydžius, o ne 0-2, kaip žurnaluose. Moterims taip pat ant kūno auga plaukai, kurie kartais gali būti ir nenuskusti. Daugelis dėvi liekninančius rūbus, bet vis tiek mes visos esame gražios.

18. Žinok, kad esi niekuo ne geresnis nei kiti.

Tu tai žinai, bet vis tiek primenu: moteris gali padaryti viską, ką ir tu, tą patį galima pasakyti ir apie kitų rasių, religijų ar seksualinės orientacijos žmones.

19. Skambink man.

Mes ne visą laiką gyvensime po vienu stogu ir aš be proto tavęs pasiilgsiu. Aš žinau, kad tu mėgausiesi nuo nieko nepriklausomu gyvenimu ir reguliarus skambinimas mamai nebus tau svarbiausias dalykas. Bet nepamiršk man paskambinti. Žinutes rašyk draugams, o man paskambink. Aš norėsiu nors kartą per savaitę išgirsti tavo balsą. Myliu tave!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)