Puikiai suvokdamas savo neištikimybės mastą, Pete‘as pabrėžia, kad apgaudinėjo, nes turi priklausomybę seksui, be to, jautė meilės trūkumą, nes žmoną visą dėmesį skyrė vaikams.

53 m. vyras – vienas iš penkių britų, kurie prisipažįsta, kad yra neištikimi ir papasakojo apie save dokumentiniame filme „Aš ir mano romanas“.

Pete‘as iš Varvikšyro susipažino su žmona 1984 m., abu buvo paskutinio kurso studentai. Jis buvo „šelmis, įžūlus, akiplėša, triukšmadarys“, o ji „labai protinga ir labai drovi“. Jis sako, kad ji skyrėsi nuo merginų, su kuriomis jis draugavo, buvo žavi, rafinuota. Po trejų metų draugystės 1987 m. jie susituokė. Anksčiau, draugų raginamas „išsilakstyti“, Pete‘as apgaudinėdavo tuometines merginas. Žmonai jis jautė įsipareigojimą, tad senus įpročius metė. Jis gavo darbą policijoje ir jautėsi pagaliau jautėsi suaugęs.

Tačiau ištikimybė susvyravo, kai jis užsirašė į trijų mėnesių mokymo programą – tai reiškė, kad namo jis grįždavo tik savaitgaliais. Vakarais Pete‘as su kolegomis eidavo į barus, klubus, šėldavo su moterimis.

Klube Birmingame Pete‘as pakalbėjo su moterimi, pakvietė ją lėtam šokiui ir pabučiavo. Tą vakarą jis pirmą kartą buvo neištikimas žmonai, kuri laukėsi pirmo jų vaiko.

„Jaučiau ir kaltę, – prisimena Pete‘as. – Anksčiau neturėdavau ko prarasti, dabar turėjau.“

Paklaustas, ar bent patiko moteris, jis užtikrino – patiko, bet jie daugiau nesusitiko.

Per ateinančius 20 metų Pete‘as permiegojo mažiausiai su 23 moterimis (gal ir daugiau), naudodamasis visomis įmanomomis progomis. Dažniausiai tai būdavo vienos nuotykiai, bet su viena moterimi buvo meilužiai pustrečių metų.

Jis susigalvodavo pretekstų, kaip išvykti iš miesto savaitgaliui ir pasiieškoti greito, rizikingo sekso. Tiesa, jei kokia moteris pajusdavo prisirišimą, jį apimdavo kaltė ir gėda.

„Nemanau, kad mūsų santuoka stipriai skyrėsi nuo kitų, – sako Pete‘as. – Kartais miegodavome kartu, paskui atlikdavome socialinius vaidmenis su vaikais. Kartais susipykdavome ir miegodavome atskiruose kambariuose. Paskui susitaikydavome.“

Galiausiai Pete‘o žmona rado jo užrašus iš verslo vystymo kursų ir suprato, kad jis buvo jai neištikimas.

„Ją tai sukrėtė“, – sakė Pete‘as.

Jis nepajėgė atskleisti žmonai visos tiesos ir pasakė, kad tai buvo vienos nakties nuotykis su moterimi, kuri prieš 10 metų buvo kolegė. Tą vakarą jis išsikraustė iš namų, o po mėnesio pateikė žmonai sąrašą visų moterų, kurias atsiminė.

„Jai pasirodė, kad man reikia pagalbos“, – atsimena jis. Žmona pasiūlė kreiptis į psichologą, kad jie galėtų išsaugoti santuoką.

„Būtume galėję gana padoriai gyventi, tačiau tarp mūsų buvo besąlygiškos meilės stygius“, – teigė Pete‘as. Jis sako dabar suprantantis, kad jautė emocinį skausmą, o jo romanai trumpam nuslopindavo skausmą.

Tai buvo prieš šešerius metus. Dabar Pete‘as su žmona minės 30-ąsias santuokos metines Niujorke.

„Tų jausmų, kurie kadaise buvo, visiškai neliko“, – sako Pete‘as. Jis pabrėžia – jausmas, kad esi mylimas ir myli, nesulyginamas su tuo, ką jautė anksčiau.

„Visa širdimi jaučiu, kad daugiau niekada nebūsiu neištikimas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)