Na, bet tai joms atleistina, kadangi moterys neturi penių ir paprasčiausiai negali daug ko žinoti apie šį paslaptingą organą. Tarp moterų yra paplitusi nuomonė, kad, jeigu vyrui atsirado erekcija, tai jis jau pakankamai susijaudinęs ir pasiruošęs seksui. Kartais tai gali būti būtent taip, tačiau toli gražu ne visada. Štai informacija pamąstymams.

Erekcija atsiranda, kai į penį priteka daug kraujo. O tai įvyksta dėl šių priežasčių:

1. Kaip taisyklė, vyras ryte prabunda su erekcija. Tai visiškai nereiškia, kad jis seksualiai susijaudinęs - erekcija šiuo atveju yra tik fiziologinis efektas, sąlygotas vyro organizme miego ir prabudimo metu vykstančių procesų. Kartais netgi pilna šlapimo pūslė, spausdama apatinę vyro kūno dalį, gali sukelti erekciją.

2. Ankšti drabužiai, dėl kurių penis nepatogiai spaudžiamas arba trinamas, taip pat ilgai trunkantis sėdėjimas pasilenkus gali sukelti erekciją. Penyje yra tūkstančiai nervų galūnių, kurios, reaguodamos į trynimą, sukelią stipresnį kraujo pritekėjimą į šį organą.

3. Erekcija taip pat gali įvykti ir esant stipriam stresui arba ekstremaliai įtampai. Kai vyras dėl ko nors susinervinęs arba jaudinasi, jo kraujagyslės susitraukia, spaudimas pakyla ir gali įvykti erekcija.

Kokias problemas gali sukelti "erekcijos iliuzija"? Nagi tai, kad mes, neteisingai ją suprasdamos, galime pakliūti į keblią situaciją. Mes manome, kad partneris yra seksualiai susijaudinęs ir jaučiame pareigą sureaguoti i jo "jausmus". Tačiau mūsų pastangos gali baigtis tiesiog nesusipratimu.

Prisimenu vieną įvykį iš savo patirties. Vyras, su kuriuo aš tuo metu gyvenau, vakare grįžo iš darbo ir ėmė rengtis. Kai jis nusimovė džinsus, pastebėjau, kad jam stipri erekcija. Jis priėjo prie manęs ir apkabino, nes mes nesimatėm visą dieną, o aš nusprendžiau, kad jis pasiruošęs mylėtis. Aš nebuvau nusiteikusi, tačiau pamažu susijaudinimas didėjo ir mes puikiai pasimylėjome. Paskui jis man pasakė:

-Tai buvo siurprizas.

-Ką tu turi omenyje?- paklausiau aš. Buvau įsitikinusi, kad jis degė iš susijaudinimo.

-Ne, aš visai nebuvau susijaudinęs, bet, kai tu prisiglaudei prie manęs, aš iš tikrųjų susijaudinau.

-Bet juk tau buvo erekcija... Aš pagalvojau...-pasakiau nustebusi.

Mano partneris nusijuokė:

-Tu visai dar vaikas, nejaugi iš tiesų taip pagalvojai? Ne, paprasčiausiai džinsai labai siauri, jie labai spaudė, kol sėdėjau mašinoje, grįždamas namo. Aš net neatkreipiau dėmesio į tai, kol tu nepasakei.

Taigi, mes neteisingai suprantame erekcijos priežastis ir dėl to paskui kremtamės. Juk turbūt teko patirti situaciją, kai, jūsų partneriui prabudus su stipria erekcija, jūs ėmėte jį tardyti, ką tokio malonaus jis sapnavo arba kokios fantazijos jį lanko? Arba štai jūsų partneris šnekučiuojasi su bendra jūsų pažįstama, plaukiodamas baseine. Jam išlipus iš vandens, pastebite atsiradusią erekciją. Jus ima kankinti abejonės: negi ta moteris galėjo jį taip sujaudinti? Jis ką, geidžia jos? Dėl šios "iliuzinės erekcijos" jūs galite klaidingai nuspręsti, kad kažkas jaudina jūsų partnerį.

Sprendimas:

1. Jeigu abejojate, geriausia tiesiai paklauskite savo partnerio, ar jis susijaudinęs.

Akivaizdu, kad dauguma erekcijų, kurias jūs matote, visiškai nėra "iliuzinės", o rodo, kad jūsų partneris tikrai yra susijaudinęs ir tikėkimės, kad to priežastis esate jūs. Bet jeigu nesate tuo tikra - paklauskite jo. Na, o jeigu suklysite ir pabandysite atsakyti į tai švelnumu ir meile - tik išlošite. Juk jis tikrai neprieštaraus jūsų pasiūlymui pasimylėti.

2. Pakalbėkite su savo partneriu apie "iliuzinę erekciją".

Atminkite, kad vyras tikrai geriau žino savo penio savybes. Todėl paklauskite jo, ką jis galvoja apie tai. Galbūt tarp jūsų kils visai intriguojanti diskusija. Gali būti, kad jis nenorės su jumis sutikti ir tvirtins, kad jam erekcija visada kyla tik lytiškai susijaudinus. Na, bet kuriuo atveju jūs gausite jums reikalingą situaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)