Dauguma amerikiečių naudoja Internetą informacijos apie seksą paieškoms - jau ankstesni tyrimai parodė, kad 'sex' yra dažniausiai ieškomas žodis. Šis anketa pagrįstas tyrimas siekė nustatyti, kas naudoja Internetą informacijos apie seksą paieškoms, kur jie lankosi tinkle, ką jie ten daro ir kaip tai paveikia jų gyvenimą.

Tyrimai parodė, kad, nors seksualumas Internete daugumai žmonių dažniausiai yra tik sekso tyrinėjimas ar poilsis be jokių neigiamų pasekmių, tie, kurie praleido 11 ar daugiau valandų, prisijungę prie Interneto informacijos apie seksą paieškose, turėjo psichologinio nuovargio požymius ir pripažino, kad jų elgesys kliudo kai kurioms jų gyvenimo sritims. Remiantis tyrimo autoriais, laikas, praleistas Internete informacijos apie seksą paieškose, gali būti požymiu, kad vartotojų gyvenimuose yra kitų problemų ar gali net sukurti tolimesnę priklausomybę.

Remiantis tyrimais, didžiausią seksualinės pakraipos medžiagos Internete vartotojų grupę sudaro vyrai. Respondentų vyrų (86%) skaičius viršijo moterų (14%) skaičių santykiu 6:1. Tačiau moterys teikė pirmenybę pokalbių kambariams, kurie suteikia daugiau galimybių bendrauti ir užmegzti santykius (49% moterų prieš 23% vyrų), o ne vizualiai erotikai (50% vyrų prieš 23% moterų).

Dauguma individų pranešė, kad, ieškodami informacijos apie seksą, prie Interneto jie jungiasi iš namų (78.8%); 5.8 procentų prisipažino naudojantys kompiuterį darbe, o 12.7 procentų pasakė, kad jungiasi ir namie, ir darbe. Be to, dauguma individų (64%) buvo arba vedę (47%) arba gyveno kartu (17%), o iš vienišų individų (36%, pusė vaikščiojo į pasimatymus, o pusė - ne.

Laikas, praleistas Internete, informacijos apie seksą paieškose buvo stipriu tiek seksualinės prievartos, tiek nusivylimo pranašu. Nors seksualinė prievarta Internete yra santykinai retas reiškinys, buvo atrasta, kad aštuoniems procentams respondentų gali išsivystyti rimtos problemos dėl dažno lankymosi pornografiniuose puslapiuose.

Šį skaičių galima palyginti su penkiais procentais bendro gyventojų skaičiaus, kurie susiduria su seksualine prievarta. Dauguma atsakiusių į anketą (92%), praleido virš 11 valandų per savaitę informacijos apie seksą paieškoms Internete, o pusė jų mažiau nei 1 valandą per savaitę skyrė su seksu susijusiai veiklai Internete. Dauguma žmonių naudoja su seksu susijusią medžiagą Internete daugiau kaip pasilinksminimo šaltinį, o ne įrankį seksualiniam pasitenkinimui, ir sako, kad ši patirtis yra daugiau patenkinanti smalsumą, nei sužadinanti.

Atvirumas tinkle, ypač susijęs su seksu, nėra labai populiarus. Dauguma respondentų (61 procentas) sako, kad retkarčiais "apsimeta", nurodydami savo amžių. Trisdešimt aštuoni procentai prisipažino melavę apie savo rasę. Be to, trys iš keturių respondentų nurodė, kad slepia nuo kitų tai, kad tiek daug laiko jie praleidžia Internete sekso paieškose, nors dauguma (87%) sako, kad jie nejaučia kaltės ar gėdos dėl savo tokio pobūdžio veiklos Internete.

Šis tyrimas - tai pirmas žingsnis suprantant bendrą Interneto naudojimą ir gali padėti psichologijos specialistams rasti būdus, kaip užkirti kelią, diagnozuoti, įsikišti ir gydyti seksualinę prievartą ir su tuo susijusius sutrikimus. Be to, jis gali būti naudingas nustatant kitas problemas, kurios gali iškilti vartotojų gyvenime, nuo kurių jie norėtų pabėgti, pasislėpdami už klaviatūrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją