Tyrimas atskleidė, jog meilės saitų neribojamos moterys paprasčiausiai mėgaujasi laisve ir neturi nei laiko, nei noro sukti galvos dėl to, jog vasario 14 dieną būna vienos, o tuo tarpu antrosios pusės neturintys vyrai šią dieną jaučiasi labai vieniši ir tokią būseną itin skaudžiai išgyvena, rašo „The Daily Mail“.

Bloga naujiena vienišiems stipriosios lyties atstovams – atrodo, jog artimoje ateityje jų viengungystei galas neateis, nes priešingos lyties atstovėms patinka laisvė, nekartinama jokių rimtų įsipareigojimų.

Viskas pasikeitė ir B. Džouns* kartą, itin skaudžiai išgyvenusią vienatvę ir štilį meilės fronte, pakeitė išmintingos savarankiškos dailiosios lyties atstovės, mielai pinigus ir savo brangų laiką leidžiančios taip, kaip joms patinka.

Net pusė visų antrosios pusės neturinčių bričių tvirtina esančios laimingos. Kalbant apie vyrus, tai galėjo pasakyti tik 39 proc. vienišių. Tik trečdalis visų mylimojo pašonėje neturinčių moterų ir merginų prisipažino dėl to besijaučiančios blogai. Tuo tarpu skaudžiai vienatvę be mylimo žmogaus itin sunkiai išgyvena net 70 proc. stipriosios lyties atstovų.

Statistiniai duomenys, surinkti „Mintel“ analitikų, taip pat atskleidė ir esminius žmonių lūkesčių apie artimus santykius pokyčius. Tradiciškai moterys visada ieškodavo meilės ir saugumo, kurį gali suteikti tik visomis prasmėmis stiprus vyras. Tačiau šiais laikais ryškūs moterų pasiekimai darbo rinkoje suteikia joms galimybę pačioms užsitikrinti finansinį stabilumą ir nepriklausomybę.

Tačiau dauguma vyrų vis dar laikosi įsitikinimo, jog moterys privalo rūpintis namais – todėl, neturėdami šalia mylimosios, patys to padaryti neįstengia.

„Mintel“ dirbanti gyvenimo būdo analitikė Alexandra Richmond teigia: „Viešini žmonės, skirtingai nei poros, jaučiasi laisvai ir patogiai neturėdami teisintis dėl savo išlaidų. Tokie žmonės daugiau išleidžia pramogoms ir net pusė visų vienišių turi daugiau laiko draugams. Tuo tarpu taip elgiasi tik kas trečias porą turintis žmogus.

Antrosios pusės neturintys žmonės taip pat drąsiai išbando naujus dalykus ir iš tikrųjų gyvena visavertiškesnį gyvenimą nei tie, kurie turi antrąją pusę. Kalbant konkrečiai apie vienišus žmonės, tai laimingesnės būtent moterys. Dauguma jų daugiausia dėmesio skiria studijoms ir karjerai, todėl šiais laikais jos finansiškai nepriklausomos ir savimi patenkintos kaip niekada anksčiau“.

Tyrėjai nustatė, jog tiek vieniši vyrai, tiek vienišos moterys daugiau laiko ir energijos skiria karjerai. Net 62 proc. apklaustųjų sakė, jog didžiausias gyvenimo neturint antrosios pusės privalumas – laisvė.

*
Rašytojos Helen Fielding sukurtas B. Džouns personažas linksmai pasakoja apie trisdešimtmetį perkopusios vienišos moters meilės paieškas ir jos išgyvenamus dvasinius nuopuolius bei pakylėjimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)