Daugelis vienišų žmonių nuolat mėgina atsakyti sau į klausimą “Ir kodėl gi aš vis dar vienišas?” ir supranta, kad daugelis žmonių partnerystę (arba šeimą) laiko tobula būsena.

Gero norinčios mamos daro spaudimą dukterims, kad jos elgtųsi taip, kad pritrauktų vyrus, o ne kad jaustųsi patogiai ir tiesiog būtų savimi. Sūnūs taip pat patiria spaudimą “susirasti gerą mergaitę”, jei per ilgai viengungiauja.

Vieniši žmonės taip pat labai dažnai graužiasi ir spėlioja, kodėl gi jie yra vieniši vietoj to, kad mėgautųsi draugija. Ir kas gi galėtų juos kaltinti, kai jie nuolat girdi, kad buvimas vienišu reiškia, kad kažkas yra negerai.

Nors ir labai stipriai tikint meilės, romantiškų santykių ir šeimos nauda, nereiktų manyti, kad būti vienišam yra labai blogai. Visuomenė, darydama spaudimą vienišiems žmonėms susiporuoti, yra atsakinga už tai, kad tiek daug žmonių susituokia su partneriais, kurie jiems visiškai netinka.

Šiems žmonėms pradeda atrodyti, kad yra geriau būti ne tokiuose idealiuose santykiuose nei būti vienišiems! Jeigu jūs esate vieniša ir tuo nepatenkinta, gali būti, kad neatkreipėte dėmesio į keletą svarbių dalykų:

Kodėl yra gerai būti vieniša:

Didesnė laisvė: buvimas vieniša dažniausiai reiškia mažiau atsakomybės bei įsipareigojimų ir daugiau laisvės. Nesant poreikiui rūpintis kito žmogaus laime, jūs galite leisti į keliones bet kur ir bet kada (jums nereikia derinti atostogų, laisvalaikio ar vietų, kurias norite aplankyti).

Norite kiekvieną vakarą eiti į barą, išdažyti savo butą pastelinėmis spalvomis ir gėlių raštais ar visą vakarą žiūrėti pigius serialus? Neturėdama partnerio, jūs galite įgyvendinti visus savo troškimus ir nejausti nė lašelio kaltės jausmo. Jūs taip pat galite mėgautis įvairiais malonumais – lankytis sveikatingumo centruose, puoselėti savo išvaizdą ir niekas jūsų nekaltins savanaudiškumu.

Jaudinančios galimybės: jeigu jūs vieniša, tai reiškia, kad jūs laisva. Jūs galite skirti pasimatymą bet kuriam žavingam vyriškiui. Ar to dar negana?!

Savęs pažinimas: nors gyvendamos su partneriu mes daug sužinome apie save, lygiai tą patį galime daryti ir būdamos vienišos. Nesant poreikio patenkinti savo partnerį, mes galime išvystyti savo skonį ir pildyti savo troškimus bei gyventi tokį gyvenimą, kuriame atsispindi mums tikrai svarbūs dalykai (o gyvenant sąjungoje ir norint, kad ji būtų laiminga, kompromiso labui svarbius dalykus dažnai tenka paaukoti).

Gyvenant poroje yra sunku nesusivienodinti ir atsilaikyti partnerio skoniui net ir tuomet, kai jūs išplečiate savo asmenybės ribas į tas sritis, kurios atrodo patrauklios jūsų partneriui.

Būdama vieniša, jūs turite puikiausią galimybę ištirti tas savo asmenybės sritis, kurias pažįstate nepilnai (galite lankyti dailės pamokas, pasinerti į dvasinius dalykus ar, pavyzdžiui, drastiškai pasikeisti naujos šukuosenos pagalba). Ir jums visiškai nereikia jaudintis, ar jūsų partneris tam pritars.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją