Chapman universiteto, Indianos universiteto ir Kinsey instituto mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo per 52 tūkst. skirtingos lyties ir seksualinės orientacijos amerikiečių. Siekta išsiaiškinti, kaip lyties ir orientacijos veiksniai veikia tikimybę patirti orgazmą, rašo „The Independent“.

Tyrimo išvados ganėtinai įdomios. Kažin ar ką nustebins faktas, kad 95 proc. tiriamųjų heteroseksualių vyrų patvirtino dažniausiai arba visada patiriantys orgazmą seksualinių santykių metu. Antroje vietoje atsidūrė homoseksualūs vyrai (89 proc. apklaustųjų patvirtino seksualinių santykių metu orgazmą patiriantys visada arba dažniausiai). Trečioje vietoje – biseksualūs vyrai, iš kurių 88 proc. pateikė tokį atsakymą.

Deja, tenka pripažinti, kad tiek tradicinės, tiek ir netradicinės orientacijos moterys pasigirti tokia orgazmų gausa negalėjo. 86 proc. su tos pačios lyties partnerėmis santykiaujančių tyrimo dalyvių patvirtino visada arba dažniausiai seksualinių santykių metu patiriančios orgazmą. Toliau seka biseksualios moterys (66 proc.) ir galiausiai – heteroseksualios moterys (65 proc.).

Panašu, kad vos tik į seksualinius santykius įsimaišo vyras, moters tikimybė patirti orgazmą pastebimai sumažėja. Mokslininkai mano, kad tokie skirtumai susiję su sociokultūriniais ir evoliuciniais veiksniais.

Tiesa, nederėtų nuleisti rankų per greitai. Išsiaiškinta, kokių priemonių vertėtų imtis tam, kad moteris kuo dažniau patirtų orgazmą.

Taigi jei norite padidinti didžiojo „O“ tikimybę, daugiau dėmesio skirkite:

oraliniam seksui;
ilgiau trunkančiam seksui;
didesniam pasitenkinimui santykiais;
klausimams apie pageidavimus lovoje;
pagyroms, susijusioms su pasiekimais lovoje;
seksualinio pobūdžio žinutėms ir skambučiams;
seksualiems apatiniams;
naujoms sekso pozoms;
analinei stimuliacijai;
fantazijų įgyvendinimui;
seksualiems pašnekesiams;
seksui kaip meilės išraiškai.

„Moterys turi daugiau šansų patirti orgazmą, jei pastarąjį kartą seksualinių santykių metu buvo jausmingų bučinių, rankomis buvo stimuliuojami lyties organai, oralinis seksas, t. y. neapsiribota vien tik tradicine sueitimi“, – teigė tyrimo autoriai.

Tuo pačiu tyrėjai pamėgino išsiaiškinti, kodėl egzistuoja toks didelis orgazmų dažnumo skirtumas tarp lesbiečių ir tradicinės orientacijos moterų. Tikėtina, kad su kitomis moterimis santykiaujančios moterys turi geresnių žinių apie moters anatomiją ir klitorio stimuliaciją. Dar akcentuojamas lesbiečių pasirengimas keistis vaidmenimis miegamajame, lyginant su tradicinės orientacijos vyrais.

Vis tik lesbiečių patiriamų orgazmų dažnumas turėtų įkvėpti ir tradicinės orientacijos moteris.

„Tai, kad lesbietės orgazmą patiria dažniau už heteroseksualias moteris, rodo, kad didelė dalis heteroseksualių moterų galėtų patirti daugiau orgazmų“, – teigia tyrimo autoriai. Taigi neabejotinai vertėtų išmėginti specialistų pateikiamas rekomendacijas ir mėgautis didesniais sekso malonumais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)