Pagal naujo tyrimo, kurį atliko už moterų teises ir lygybę kovojanti labdaros organizacija „The Fawcett Society“, rezultatus, apie 38 proc. vyrų ir apie 34 proc. moterų tiki, jog moterys turi prisiimti tam tikrą atsakomybę, jei patiria seksualinę prievartą.

Tyrimo, kuriame dalyvavo 8,000 suaugusiųjų, metu paaiškėjo, jog 41 proc. 18-34 metų amžiaus vyrų tiki, jog seksualinę prievartą patiriančios moterys iš dalies yra kaltos pačios, o 14 proc. tvirtina, jog tai tik moterų kaltė.

Pagal naujo tyrimo rezultatus, netgi 55 proc. virš 65 metų amžiaus moterų teigė, jog pačios moterys yra iš dalies kaltos dėl patirtos seksualinės prievartos, lyginant su 48 proc. to paties amžiaus vyrų.

Šis tyrimas parodė, jog vadinamoji „vaikinų kultūra“, kai seksualinė prievarta ir moterų pažeminimas gali būti įvardinamas kaip geraširdiškas paerzinimas, vis dar yra didelė problema tarp jaunų žmonių.

Labdaros organizacijos „The Fawcett Society“ vykdantysis direktorius Sam Smethers pareiškė: „Man neateina į galvą joks kitas nusikaltimas, dėl kurio mes taip esame pasiruošę kaltinti auką, tačiau seksualinės prievartos metu moterys yra laikomos atsakingomis dėl užpuoliko veiksmų. Tai parodo, kaip mūsų kultūroje veikia giliai įsišaknijęs noras kaltinti moteris.“

„Tai sutampa su tuo, jog jaunos moterys, su kuriomis mes kalbėjome, mums pasakė, jog „vaikinų kultūrą“ jos patiria kasdien ir papasakojo apie būdus, kaip jos turi valdyti situaciją, jei prie jų kažkas prieina bare. Anot jų, paprastas žodžio „ne“ ištarimas gali sukelti smurtą“, - pridūrė jis